Melih Altınok'tan Ebubekir Sofuoğlu'na öğrenci evi tepkisi

Üniversitelerin gittiği şehirde ahlaksızlığı yaydığını ve öğrenci apartlarının fuhuş yuvası olduğunu söyleyen Ebubekir Sofuoğlu'na Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'tan bir tepki daha geldi.

Altınok, daha önce yaptığı eleştiriye karşın Sofuoğlu'nu savunanların üniversiteleri değil öğrenci evlerini kastetti demesi üzerine "öğrenci evlerine de fuhuş yuvası diyemezsin" diyerek tepki gösterdi. 

Sofuoğlu'nun bunu söyleme özgürlüğü varsa insanların da onu eleştirme özgürlüğünün olduğunu belirten Altınok yazısına şöyle devam etti:

Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversitelerle ilgili sözlerini eleştiren yazıma Twitter'dan "Yalan söylemeyin, hocamız üniversitelere fuhuş evi demedi, öğrencilerin kaldığı evleri kastetti" diyerek itiraz edenler oldu. Beni bir kenara not etmişler. Bir daha 15 Temmuz falan olursa sokağa çıkmazlarmış, görürmüşüm günümü! "Ha tamam o zaman" dememi bekliyorlar herhalde... Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama öğrenci evlerine de fuhuş evi diyemezsin arkadaş! Milyonlarca öğrenciyi, onlara güvenip okumaya gönderen aileyi töhmet atında bırakamazsın. Ha, "Özgür bir entelektüelim, kime ne, ben böyle düşünüyorum" diyebilirsin... Ama o zaman da görüşlerini siyasilerin geçmişteki görüşlerini çarpıtarak savunmayacaksın. Ayrıca nasıl senin konuşma özgürlüğün varsa, birilerinin de çıkıp sözlerini tasvip etmiyorum deme, eleştirme hakkı vardır değil mi? Hocaların ağzından çıkan haşa Allah kelamı mı? "Mahallede kol kırılır yen içinde kalır, karşı mahalle tecavüzcüsüne bile sahip çıkıyor" sitemlerini de anlamıyorum.

Yazının tamamı için tıklayın