Melih Altınok'tan CHP'li Kaboğlu'na tepki

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun Sultanahmet ile ilgili sözlerini bir kez daha hatırlatan Sabah yazarı Melih Altınok, "Sultanahmet'in müzeye çevrilmesini talep etmek nedir?" diye sordu ve Kaboğlu'nu topa tuttu.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Sultanahmet Camisi de müze olmalı" dedi.Sabah yazarı Melih Altınok da sözleri ile tepki çeken Kaboğlu'nu eleştirdi ve "Kaboğlu, yıllar önce izlemeyi bıraktığımda sessiz sakin bir adamdı. Tane tane, hukuki argümanlarla derdini anlatan özgürlükçü bir hocaydı... Acaba arada ne oldu da tek parti dönemi CHP'sinden fırlayıp gelmiş bir karaktere dönüştü? Kullanılan camilerin müzeye çevrilmesini talep edecek hale geldi?" dedi.

Ayasofya’ya giderken Sultanahmet’ten olmayalım da!..

Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'nu epeydir takip etmiyordum. Geçtiğimiz günlerde kendisini Meclis kürsüsünde gördüm. CHP'den vekil olmuş. Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmasıyla ilgili konuşuyordu:
"Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı; çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil."
Kaboğlu'nun Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı çıkmasında şaşılacak bir durum yok. CHP'de pek çok kişinin görüşü bu yönde.
Kendisinin, "Bizim şeyimiz değil" diye tarif ettiği "emanetlerin" "kimin" olduğunu sormak da anlamsız. Zira sol muhalefet için "evrensel değerler" söylemi, seçilmiş siyasi iktidarların hareket alanlarını sınırlandırmak için her zaman meşru bir dayanak oldu.
İyi de arkadaş, yüzyıllardır cami olarak hizmet veren tarihi bir yapının, Sultanahmet'in müzeye çevrilmesini talep etmek nedir?
Kaboğlu, yıllar önce izlemeyi bıraktığımda sessiz sakin bir adamdı. Tane tane, hukuki argümanlarla derdini anlatan özgürlükçü bir hocaydı...
Acaba arada ne oldu da tek parti dönemi CHP'sinden fırlayıp gelmiş bir karaktere dönüştü? Kullanılan camilerin müzeye çevrilmesini talep edecek hale geldi?
Ben, yaşlanan solcu akademisyenlere musallat olan bir virüsten şüpheleniyorum.