Mahir Ünal: Netflix'ten çok Netflix'çiler var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, gazeteci Cüneyt Özdemir'i işaret ederek "Netflix'ten çok Netflix'çi olan bir grup var" dedi. Bir lobi oluşturulduğunu söyleyen Ünal "Biz bu dijital platforma karşı değiliz. Senin bunu savunma hakkın demokratik de benim bir vatandaş olarak buna karşı çıkma hakkım neden anti-demokratik oluyor?" diye sordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri'nin 12. bölümüne konuk oldu. Serdar Tuncer'in sorularını yanıtlayan Ünal, kendisine yöneltilen "Netflixle konuşup La Casa De Papel'den eşcinsel karakterlerin çıkarılması istendi mi?" sorusunu şu şekilde cevapladı:

"Netflix bir yerli yapım istedi. O yerli yapımla ilgili de toplumsal tepki oluştu. O dönemde RTÜK'e şikayetler yaptı. RTÜK olayın daha başlangıç aşamasında bu tepkileri, hassasiyetleri paylaştı. İlgili yapımcı şirket bu tepkilere duyarlılık gösterdi. Herhangi bir konuda rahatsızlığımızı dile getirdiğimiz anda 'Siz Netflix ile nasıl böyle konuşursunuz' diye Netflix'ten çok Netflix'çi olan bir grup var. Ben bunu anlamıyorum. Biz bu dijital platforma karşı değiliz. Biz, rahatsızlıklarımızı insani bir şekilde müzakere edemez miyiz? RTÜK, bu dizi yapımcılarıyla senaryo aşamasında hassasiyetleri ve tepkileri paylaştı. Bu suç mudur? 15 günden beri bunu yazıp çiziyorlar. Cüneyt Özdemir başta olmak üzere bir lobi oluşturdular adeta. Hepimiz, topluca Netflix'ten özür mü dilemeliyiz? Netflix'in yaptığı her şeyi kutsamamız, doğru bulmamız, takdis mi etmemiz gerekiyor?

Şimdi bir konuda siz karşı duruş sergilediğinizde topluca size saldırıya geçiyorlar. Yahu senin bunu savunma hakkın demokratik de benim bir vatandaş olarak buna karşı çıkma hakkım neden anti-demokratik oluyor?"

"DİJİTAL PLATFORMLAR ve SOSYAL AĞLAR BİZE KARŞI BİR OPERASYON APARATINA DÖNÜŞEMEZ"

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN CEVAP GELDİ

Serdar Tuncer'in konuyla ilgili tweetini paylaşan Cüneyt Özdemir, Mahir Ünal'ı etiketleyerek şunları söyledi:

"Sayın @mahirunal (belli ki RTÜK ile konuşmamış son detayları bilmiyor) sağolsun beni Netflix Lobisine Temsilci atamış. Ben de bu vesile ile böyle bir lobi olduğundan ve yeni görevimden haberdar oldum! E madem öyle  @netflixturkiye dm'den İBAN'ı yolluyorum, Ağanın eli tutulmaz.."

CÜNEYT ÖZDEMİR NE DEMİŞTİ?

Gazeteci Cüneyt Özdemir, 19 Temmuz tarihli Youtube yayınında RTÜK ve Netflix arasındaki iddiaları gündeme taşımış, "La Casa De Papel'e sansür mü istendi?" sorusunun cevabını aramıştı: