Kurtuluş Tayiz, Başak Demirtaş'a yapılan saldırıyı iletişim operasyonu diye tanımladı

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Başak Demirtaş'a yapılan çirkin saldırının HDP ve CHP'yi yakınlaştırmak için bir iletişim operasyonu olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yapılan çirkin saldırının etkileri sürerken Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz'den ilginç bir yorum geldi. 

Tayiz'e göre bu saldırının asıl amacı HDP ve CHP'yi yakınlaştırmak. Bu yüzden Tayiz, bu olaya "iletişim operasyonu" dedi. 

İşte o ifadeler:  

Selahattin Demirtaş, bir süredir kendi partisiyle sorun yaşıyor. HDP de kendisine mesafeli yaklaşıyordu. Başak Demirtaş’a yönelik hakaret üzerinden Demirtaş ve temsil ettiği kesim, HDP’de yeniden öne çıkarıldı; böylece senkron sorunu yaşayan iki parti ilişkilerine yeni bir balans ayarı yapıldı. Sosyal medyada Başak Demirtaş’ı hedef alan hakaretin “yeşil noktalı” olması da tesadüf değil elbet. CHP ve HDP’yi yan yana getirebilmek için bir “ortak düşmana” ihtiyaç var. Bu da tabii AK Parti’den başkası olamaz! Kıssadan hisse; CHP ve HDP ittifakına dışarıdan bir ‘iletişim’ operasyonu yapıldı. Demirtaş ismi etrafında üretilen yeni bir mağduriyet hikayesiyle işler yeniden yoluna konuldu. Şimdi var güçleriyle, tekrar kaldıkları yerden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almaya devam edecekler. Yani asıl misyonlarına geri döndüler. Olan bu!

Yazının tamamı için tıklayın