Kübra Par, HDP'nın kapatılması konusunda siyasi parti ve liderlerinin tutumunu değerlendirdi!

Habertürk yazarı Kübra Par, HDP’nin kapatılması yönündeki gündeme dair siyasi parti ve liderlerinin tutumunu değerlendirirken, CHP’nin Pervin Buldan’ın milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasına destek veremeyeceğini iddia etti!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par yazısında, son günlerde Türkiye gündemine yerleşen HDP’nin kapatılması görüşlerine dair siyasi partilerin ve parti liderlerinin tutumunu analiz etti. Par, MHP’nin yoğun olarak HDP’nin kapatılması yönündeki söylemlerine karşın, AK Parti kurmaylarının prensip olarak parti kapatmaya karşı olduklarını ve hazine yardımının kesilmesi seçeneği üzerinde durduklarını söylerken, Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar net bir tavır almasa da kapatma yönündeki kararın Gara’da yaşananlardan sonra ağır bastığını ifade etti.
Kübra Par, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in net bir fikir beyan edemediğini çünkü hem parti içerisinde kapatmayı savunanlar olduğu gibi tersini de düşünenlerin bulunduğunu hem de ittifakın iç huzuru açısından CHP ile görüş birliğine varılmadan bir tavır almayacağını belirtti.

Par, yazısının devamında CHP sözcüsü Faik Öztrak tarafından dün yapılan açıklamaya göre CHP’nin, söz konusu fezlekeye konu olan 9 kişinin tamamına yönelik değil, isim isim değerlendirme yapacağını ve 9 isimden bir ya da bir kaçının dokunulmazlığına destek vereceklerini söyledi. Par, böylece CHP’nin “teröre destek veren parti” suçlamaları bertaraf ederek HDP’ye karşı topyekûn bir tavır almamış olacaklarını ifade etti. CHP’nin Pervin Buldan konusunda “hayır” diyeceğini iddia eden Par, aksi halde CHP’nin 6 milyon HDP seçmenin desteğini kaybedeceğini söyledi.

İşte o yazı... 

PKK’nın Gara katliamı gözleri HDP meselesine çevirdi. MHP son iki aydır yoğun biçimde HDP’nin kapatılması gerektiğini söylüyordu fakat bu teklife Vatan partisi ve BBP dışında açıkça destek veren yoktu.

AK Parti kurmayları prensip olarak parti kapatmaya karşı olduklarını söylüyor, hazine yardımının kesilmesi seçeneğini öne çıkarıyordu. Cumhurbaşkanı bugüne kadar net bir tavır almasa da kapatma yolundaki eğilim Gara’dan sonra güçlenmiş gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile HDP arasında yaşanan sert polemik, ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un Habertürk TV yayında kurduğu “Anayasal koşullar oluşursa kapatma kararı verilir” cümlesi bu değişen eğilimin öncü adımları gibi görünüyor.

Yine de ben AK Parti içinde HDP’nin kapatılmasını doğru bulmayan ciddi sayıda isim olduğunu düşünüyorum.

Yazının tamamı için tıklayın...