Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü davasına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sözcü yazar ve yöneticilerinin FETÖ'den ceza almasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Hiçbir baskıya boyun eğmediğiniz için Sözcü çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 40 gün sonra ilk kez kürsüye çıktı ve partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü davasına değinen KIlıçdaroğlu, Sözcü yazar ve yöneticilerine verilen cezaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Osman Kavala 805 gündür hapiste. AİHM serbest bırakın dedi. Kararları uygulamıyorlar. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sözcü davası bunların en ilginç olanı. Oturdular hapis cezası verdiler.

Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya Metin Yılmaz’a… FETÖ’den hapis cezaları verdiler. Aklı başında olan herkes biliyor ki FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını Sözcü gazetesi yaptı. Şimdi Sözcü  gazetesini FETÖ’cü diye yargılayıp hapis cezası veriyorlar. Medyamızın ‘amiral gemisi’ olan Sözcü gazetesine ve yazarlarına şükranlarımızı sunuyoruz, hiçbir baskıya boyun eğmediğiniz için…