Kadın rolünü tartışmaktan daha vahim durum var! Nuran Yıldız 5 madde sıraladı

Diyanet'in tartışma yaratan kamu spotunu Superhaber yazarı Nuran Yıldız da köşesine taşıdı. Beş maddede bu videoya ilişkin görüşlerini sıralayan Yıldız, kadın rolünü tartışmaktan daha vahim olanın bu videoya ödenen ücret olduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri geçtiğimiz haftalarda teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için bir video yayınladı. Video dikkatten çok tepki çekti. Superhaber yazarı Nuran Yıldız da tartışma yaratan bu video için görüşlerini sıraladı. Yıldız, "Televizyonların etki gücü tartışılırken iletişim işinin kamu spotuna havale edilmesi saçma değil mi? " diye sordu.

KAMU SPOTU MU???

Haftada bir yazınca konuya girişim de geç oluyor.

Diyanet’in “cep telefonlarıyla mücadele” filmi, kadının aile içi rolü üzerinden tartışma yarattı.

Kendi fikrimi söylüyorum;

Bir, Diyanet’in işi aile içi iletişim değil, “ilahi ilişkiler”e odaklansın yeter.

İki, filmin kadın konumlaması yanlış da, oyunculuk hepten yanlış. Çay getiren kadının yüz ifadesine bakınca telefona gömülen adama hak veriyorsun.

Üç, en fazla 15 bin liraya mal edilebilecek filme 295 bin lira ödenmiş olması, kadın rolünü tartışmaktan daha vahim aslında.

Dört, “kamu spotu” ve “fahiş fiyat”, büyük bir meselenin küçücük bir parçası. Kamu spotları yapımı, eşe dosta para aktarmanın en kolay yolu. Ekranlar o yüzden kamu spotu kaynıyor.

Beş ve en önemlisine gelince, televizyonların etki gücü tartışılırken iletişim işinin kamu spotuna havale edilmesi saçma değil mi?