İsrailli gazeteci: Erdoğan'ın Kur'an okuması karşısında ürperdim

Haaretz gazetesi yazarı Louis Fishman, Ayasofya-i Kebir Camii'nin açılışı sırasında Kur'an okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıraatına ilişkin "Ürperdim, kimse bu olayın büyüklüğünü küçümseyemez, tarihi bir an" dedi.

Haaretz gazetesi yazarı Louis Fishman, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami vasfına döndürülmesine ilişkin Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

İsrail'in ünlü gazetelerinden Haaretz'de yazan Amerikalı akademisyen Fishman, şunları kaydettii:

"Bu tarihi anda Ayasofya’da Erdoğan'ı Kur'an okurken duyduğumda ben bile ürperdim. Bir noktada suskunlaştım ve içim birçok duyguyla karıştı. Kimse bu olayın büyüklüğünü hafife alamaz/küçük göremez. Not: Orijinal tweet'in bir bölümünü sildim, çünkü bunun büyüklüğünün başka bir mesaj verilmeden yalın bırakılması gerektiğini düşündüm. Herkes kendi tarzında anlayacak. Bugün bazıları için zafer, diğerleri için derin bir üzüntü günü - yine de tarihsel bir an."

TÜRKÇE BİLİYOR

New York Şehir Üniversitesi Brooklyn College’da öğretim üyeliği yapan Louis Fishman, İsrail-Filistin Sorunu ve Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında makaleler kaleme alıyor. İngilizce, İbranice, Arapça, Türkçe, Almanca ve Fransızca bilen akademisyen, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde dersler verdi.