Halime Kökçe'den mağduriyet uyarısı: FETÖ'yü sevindirmeyin!

Star yazarı Halime Kökçe, mağduriyet söylemleri ile ilgili "kefil olabileceğiniz kişileri savunun fakat FETÖ'ye umut olmayın" diyerek uyarılarda bulundu.

FETÖ davaları devam ederken son zamanlarda süregelen mağduriyet söylemleri üzerine yazı kaleme alan Star yazarı Halime Kökçe, mağduriyet söylemlerini yapanları "FETÖ'ye umut olmayın" diyerek uyardı.

İşte Halime Kökçe'nin yazısı:

Bugün itibariyle; 

FETÖ örgüt davasında 5.593 tutuklusu, 21.359 hükümlü olmak üzere, toplam 26.952 hapiste.

Toplam dosya sayısı 119.408, hakkında kovuşturma ve soruşturma yapılan kişi sayısı ise 210. 295

Fiili darbe yargılamasında karar çıkan dosya sayısı 270. Mahkumiyet alan kişi sayısı 3.838. Bunların 1.224'ü ağırlaştırılmış müebbet, 1.703 kişi müebbet, bir kısmı da süreli hapis. Darbe davasından 2.644 kişi de beraat etmiş.  

Hal böyle iken FETÖ davaları üzerinden mağduriyet söylemi geliştirmek, bu söylemi genelleştirmek en başta bu ülkeye yazık etmektir. Kefil olabileceklerimiz için evet mücadele edelim ama FETÖ mensuplarını sevindirecek, onlara umut olacak bir söylemi çoğaltmak, şuursuzca yapılmışsa bile, vebal almaktır, unutmayalım. 

KHK ile görevden ihraç edilip OHAL komisyonuna başvuran ve nihayetinde göreve iadesinde mahsur olmadığı anlaşılanlar arasında eski işine dönemeyenler de var. Bir vaveyla da onlarla ilgili kopuyor. Görebildiğim kadarıyla öğretmen, akademisyen vs. olanlar, üstelik eski kurumlarında rahat edemeyecekleri göz önünde bulundurularak, başka okul ve üniversitelerde görevlendiriliyor. Aradaki tüm hak kayıpları da telafi edilerek. Ancak devletin bazı kurumları tedbir uygulayarak görev vermeyebiliyor. FETÖ'nün her şeyden evvel güveni tahrip eden karakteri hesaba katılırsa devletin bu yönde tasarruf kullanması pekala anlaşılır.

Mağduriyet söylemleri

Son zamanlarda artan mağduriyet söylemleri, birçok gazeteci ve siyasetçi tarafından da dile getiriliyor. En son Bülent Arınç'ın açıklamaları üzerine mağduriyetler gündeme gelmişti.