Günün yazarı Şebnem Bursalı

CHP zihniyetinin “ele verir talkını kendi yutar salkımı” olduğunu kanıtlayan Şebnem Bursalı günün yazarı.

Bugünkü Takvim’de yayımlanan yazısıyla CHP zihniyetinin “ele verir talkını kendi yutar salkımı” olduğunu kanıtlayan Şebnem Bursalı günün yazarı.

BALLI KALEM

Milyonlarca genç üniversite sonrasında KPSS'ye girsin, devletten bir kadro alabilmek için yazılı ve sözlü sınavlara girmeye devam etsin, didinsin dursun ama birileri de, sırf birilerinin yakını-kızı-oğlueşi diye hop diye kadroyu alsın! Hem de bunu yapan "Bizim başkanlar halk için çalışıyor, ranta izin vermiyor" diyen sosyal demokrat Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP'den olsun. Çok sayıda CHP'li milletvekili ve belediye başkanının yakın akrabaları istisnai kadro olarak bilinen özel kalem müdürlüğü kadrolarına direk atanarak devlet memuru oldular. Milyonlarca gencin hayalini süsleyen memurluk kadrosuna tepeden atanan CHP'liler kimler mi? CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan eski vekil Müslüm Sarı'nın eşi Hatice Sarı (Çankaya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden direk devlet memuru oldu) Kadıköy Belediye Meclis üyesi Ahmet Temurlenk'in oğlu Onur Temurlenk, önce belediyede özel kalem müdürü olup devlet memuru oldu sonra belediye başkan yardımcısı olarak atandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukat yeğeni Hüsamettin Kocaoğlu, önce zabıta yapılarak devlet memuru olması sağlandı, daha sonra belediyenin hukuk servisinde görevlendirildi.

Yeğen Kocaoğlu'nun son durağı Karşıyaka Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü oldu.

Ahmet Taylan Kolat (Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak'ın koruması) Kezban Yıldırım (Karşıyaka Belediyesi), Ceyhan Karhan (CHP İzmir Gençlik Kolları eski Başkanı), Mehmet Yunak (CHP Konak İlçe eski Başkanı) Mehmet Tuncer (Gaziemir Belediyesi), Tülin Biçer Şahin (Konak Belediyesi).