Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı kaybetti çünkü...

Mustafa Yeşil, Taraf'a verdiği röportajdaki sahicilikten çok uzak tutumuyla kaybetti...

GAZETECİLER.COM
Gülen Cemaati kendi adı üzerinden gündemde olan sayısız tartışma ve suçlamayla oluşan karmaşaya çözüm olarak temsil yetkisini Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na vermişti. Cemaat adına açıklamalar yapan kurum gündemdeki tartışmalara da katkı sunacak bir şefafflaşma sürecine domine edecekti.

Ancak görülüyorki bu beklentinin pek bir karşılığı yok... Vakfın Başkanı Mustafa Yeşil, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e verdiği röportajla iki gündür manşetlerde olsa da hayal kırıklığı yarattı. Yeşil, gündemdeki iddialara dönük tek bir tatmin edici açıklama yapmazken yer yer fazlasıyla sırıtan bir bürokrat tutumu almaktan kaçınmadı. MİT krizi, yargı ve emniyetteki otonom yapı iddiaları, Zaman, Bugün ve STV'nin yayınları, Ahmet Şık ve Nedim Şener başta olmak üzere gazeteci tutuklanması, KCK operasyonları, şike soruşturması, Suriye krizi... Cemaat adı etrafında dönen bu tartışmalardan hiç birinde mevcut resmi izah eden bir açılım sunmayan Mustafa Yeşil, 'resmi açıklama' kıvamındaki yanıtlara sarılırken kadar yer yer inkara da düştü. Örneğin, Ahmet Şık'ın tutuklanmasına destek veren Zaman'ın malum yayınlarını "köşe yazarlarının şahsi fikri" diyerek izah eden Yeşil, ısrarla gazetenin editoryal politikalarını ise görmezden geldi, yok saydı. Neşe Düzel'in zaten çoğu önemli soruyu sormadan bitirdiği röportajın toplamında hemen hemen hiç bir şey demeyen Yeşil, Zaman yazarları Hüseyin Gülerce ya da Ekrem Dumanlı kadar bile açık sözlü olamadı.

Haliyle sormadan edemiyoruz, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bu bürokrat dili ve tutumuyla mı cemaatin yeni yüzü olup soru işaretlerine son verecek? Bu haliyle Zaman gazetesinin yapamadığı neyi yapacak?

Mustafa Yeşil, Taraf'a verdiği röportajdaki sahicilikten ve ikna edici olmaktan çok uzak tutumuyla kaybetti...