Gazeteci Kazım Şen'e silahlı saldırı

Uşaklı internet gazetecisi Kazım Şen silahlı saldırıya uğradı! Şen ayaklarından yaralanırken, saldırgan gözaltına alındı.

GAZETECİLER.COM - Uşak'ta yayın yapan bir internet sitesinin sahibi Kazım Şen, eşiyle birlikte  evine giderken silahlı saldırıya uğradı. İki ayağına 3 kurşun isabet eden Şen, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri 24 yaşındaki saldırgan T.U.'yu yakalayarak gözaltına aldı.

Uşak Devlet Hastanesi'ne gelerek Şen'in durumu hakkında bilgi alan İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, saldırının nedeninin henüz kesinleşmediğini ve soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini söyledi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş ise, Şen'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Uşaklı gazeteciler de Şen'i hastane odasında ziyaret etti.

GAZETECİ ŞEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Şen "Gazeteciler olarak ayağımızdan vurulsak ta işimizden yılmayız. Beynimize de kurşun sıksalar doğruları yazmaya devam edeceğiz" dedi.

'YAPAN DEĞİL YAPTIRAN ÖNEMLİ'

Uşak’ta uzun zamandır işyerlerinin ve otomobillerin kurşunlandığını belirten Gazeteci Kazım Şen, bu olayın arkasında birilerinin olduğunu düşündüğünü belirtti. Şen “Bizler de gazeteciler olarak görevimizi yapıyor bunları haber yapıyoruz. Ben saldırganı tanımıyorum. Benim başıma gelen olayda önemli olan yapan değil yaptırandır" diye konuştu.

'OLAYIN AYDINLATILMASI ÖNEMLİ'

Kendisine yönelik saldırının ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Şen, olay esnasında saldırganı göremediğini, otomobilden eşiyle birlikte iner inmez peşpeşe silah sesleri duyduğunu vurgulayarak "Yaralandığımı anladım ancak olayın sıcaklığı ile zanlının peşinden koşturdum yakalamak için. Sonra otomobilime döndüm saldırganı aramaya çıktım ama kaybettim. Eve döndüğümde ambulansla hastaneye götürüldüm." dedi.

'BEYNİMİZE DE SIKSALAR YILMAYIZ'

"Gazeteciler olarak ayağımızdan vurulsak ta işimizden yılmayız. Beynimize de kurşun sıksalar doğruları yazmaya devam edeceğiz”
diyerek sözlerini sürdüren Şen, Uşak polisinin son zamanlarda meydana gelen faili meçhul kurşunlama olayları dahil kendisine yönelik silahlı saldırı olayını aydınlatacağına inandığını beyan ederek, "Uşak dağ başı değildir. Polis, bu kişilere şehrin dağ başı olmadığını göstermelidir" dedi.