Ersoy Dede'den İstanbul Sözleşmesi paylaşımı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili farklı kesimlerden açıklamalar gelmeye devam ederken; Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, twitter hesabından "Anladığım, bu uluslararası sözleşmenin muhtevasında değil fakat iletişiminde ciddi bir hata var..” diye paylaşım yaptı.

Son günlerde gündemimizde yer alan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sözleşmenin kaldırılıp, kaldırılmayacağı yapılacak görüşmeler sonucunda netleşecek. Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede de konu ile ilgili twitter hesabından paylaşım yaptı.

Dede, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ BİR KAÇ NOT : İstanbul Sözleşmesine karşı çıkan ve destekleyen yazar ve siyasetçilerin gerekçelerini/tezlerini tek tek okudum. Anladığım, bu uluslararası sözleşmenin muhtevasında değil fakat iletişiminde ciddi bir hata var..

Misal çok tartışılan, 4. Maddedeki “cinsel yönelim” ifadesi. Bu ifade ile günün birinde “Üçüncü Cinsiyetin” dayatılacağı söyleniyor. 1) Bu bir uluslar arası sözleşme metnidir ve taraf olan tüm ülkeler düşünülerek kaleme alınmıştır. Ama asıl önemlisi değişmez değildir

istanbul sözleşmesi, Çerçeve bir üst metindir. Sözleşmeyi hayata geçirecek olan gerekli düzenlemeler ise iç hukukta yapılır

2) Dahası metni incelediğimizde göreceğiz ki, burada temel amaç üçüncü bir cinsiyet dayatmaktan ziyade toplumun her kesimini şiddete karşı güvence altına almak.. Şiddetin, bireyin bazı özelliklerine dayandırılarak meşru gösterilmesini engellemek hedefleniyor.

Yani Devlet, vatandaşına ‘’haklarını korumaya yönelik tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir ayrım gözetmeyeceğim.’’ Sözünü veriyor. Teşvik etmek ya da yüreklendirmek değil.. Devlet olmanın gereğini aslında yerine getiriyor.. ki Anayasa da zaten bu güvenceyi veriyor." şeklinde twitler paylaştı.

İşte Ersoy Dede'nin o paylaşımı :