Ersoy Dede: Ya "Şu şu yazarlar Hürriyet'ten atılacaklar" haberi çıkarsa?

Star yazarı Ersoy Dede, Ahmet Hakan'ın kendi haber merkezini ve muhabirini övmesine tepki gösterdi.

Star yazarı Ersoy Dede, Ahmet Hakan'ın dünkü köşe yazısında kendi muhabiri Seçil Özer'i övmesine ilginç bir örnekle karşılık verdi: "Bu haberin, şu şu Hürriyet yazarları atılacak haberinden ne farkı var?"

Ersoy Dede "Ya manüplasyonsa!" başlıklı köşe yazısında Ahmet Hakan'ı eleştirdi..

İşte Ersoy Dede'nin bugünkü köşe yazısından bir bölüm:

Ya manüplasyonsa!

Ahmet Hakan, 'AK Partili belediye başkanları istifa edecek' haberlerindeki sorumluluğu dün resmen üzerine almış.. Ankara'da görev yapan ekibinden Seçil Özer'i, yere göğe sığdıramayan yazısından söz ediyorum.. Göğsünü gere gere; ‘ben yaptım’ diyor.. ‘O belediye başkanlarından istifa istendiği haberinin altında, başında olduğum haber merkezinin imzası var’ diyor..

Ahmet Hakan'a göre, ekibindeki muhabirin yaptığı iş 'büyük gazetecilik'.. Tamam.. Tek soru.. Ya o haber, kısmen yahut tamamen yalansa.. Yalan, ‘ağır’ oldu.. Gazetecilik dilindeki yumuşak karşılığını söyleyeyim; manipülasyonsa?.. Ya parti içi bir operasyona alet olmuşsa ekibiniz?..

Ya Melih Gökçek'in yerine oynayan bir AK Partili özellikle Gökçek'i yıpratmak için sizi seçtiyse?... Ne olacak o zaman?.. Merak bu ya..

Acaba diyorum;‘Şu şu belediye başkanları istifa ettirilecek’ haberi, ‘şu şu komutanlar tutuklanacak’ ya da ‘şu şu yazarlar Hürriyet’ten atılacaklar’ haberine benziyor mu?.. 

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın