Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu

Yaptığı trafik kazasıyla aynı aileden üç kişinin ölümüne neden olan Behzat Ç.'nin yazarı Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu.

İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı aynı aileden üç kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin yazar Emrah Serbes hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Serbes 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Suçu üstlenen arkadaşı da ceza alabilir

Milliyet'te yer alan habere göre Hazırlanan fezlekede kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için de TCK 270. madde gereğince (suç üstlenmek) 2 yıla kadar hapis isteniyor.

Ne olmuştu? 

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59)  idaresindeki  otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16  yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü  hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra otomobili kendisinin kullandığını  söyleyen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.  Serbes, olaydan yaklaşık bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek 28 Eylül'de adliyeye teslim olduktan  sonra tutuklanmıştı.