"Çok trajik ama bunu aktarmadan edemeyeceğim" diyerek açıkladı

Koronavirüs dünyayı altüst etti. Salgınla mücadelede en etkili yollardan biri maske ama gelin görün ki pek çok ülkede insanlar maske bulmak için akıl almaz şeyler yapıyor. Hürriyet yazarı Nedim Şener de bugün kaleme aldığı yazısında bu içler acısı duruma değindi.

Maske bulmanın imkansız olduğu ABD'de Trump halkına ağzı ve burnu eşarplarla kapatmayı öneriyor, Fransa'da da bir hastanedeki depodan sağlık personeli için ayrılan 10 binden fazla tıbbi maske çalındı. Hürriyet yazarı Nedim Şener, "Çok trajik ama bunu da aktarmadan edemeyeceğim" dedi ve şunları söyledi:

Ürettiği giysilere, çantalara, parfümlere para yetmeyen dünyanın en pahalı Fransız moda devlerinden Chanel, koronavirüse karşı maske ve önlük üretimine başlayabileceğini açıkladı. Maske peşinde koşan gelişmiş ülkelerin maskesi birkaç haftada düşüverdi.

DOKTORLARIN MASKELERİ ÇALINDI

Dünyanın süper gücüyüm diye böbürlenen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump bile, maske eksikliği karşısında halkına ağzı ve burnu eşarplarla kapatmayı öneriyor.

Tuvalet kâğıdı için saç saça baş başa giren insanlar, bir tek maske için akıl almaz şeyler yapıyor.

Mesela Fransa’da Montpellier Üniversitesi Hastanesi’ndeki bir depodan sağlık personeli için ayrılan 10 binden fazla tıbbi maske çalındı. Hastalarla temas eden sağlıkçılar için hastane duvarlarına asılan dezenfektanlar sökülüp götürüldü.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, “Halkımızdan ricamız, elinde maskesi bulunan kişiler maskelerini en yakın hastaneye getirsin. Sağlık çalışanlarının maskeye acil olarak ihtiyacı var” şeklinde açıklama yaptı.

Çok trajik ama bunu da aktarmadan edemeyeceğim: Ürettiği giysilere, çantalara, parfümlere para yetmeyen dünyanın en pahalı Fransız moda devlerinden Chanel, koronavirüse karşı maske ve önlük üretimine başlayabileceğini açıkladı.Sadece Fransa mı? Diğer gelişmiş Avrupa ülkelerinde de durum aynı. Maske peşinde koşan gelişmiş ülkelerin maskesi birkaç haftada düşüverdi.