Cem Küçük'ten Boğaziçi yorumu hep böyle başlar bu işler!

Türkiye yazarı Cem Küçük, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu istemeyen öğrenci tarafından başlayan eylemler için 'hep böyle başlar bu işler' diyerek tepki gösterdi.

Türkiye yazarı Cem Küçük bugünkü köşesinde, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu istemeyen öğrenci tarafından başlayan eylemler için 'hep böyle başlar bu işler' diyerek tepki gösterdi. Küçük, ''Artık eski devlet yok. FETÖ polis ve yargıçları da yok. Devlet çok güçlü ve gereğini hemen yapıyor. Öğrencilerin demokratik protestosuna evet ama terör ve marjinal örgütlere hayır'' dedi. 

İşte o yazı... 

Türkiye tarihini bilmesek biz de, “Ne var ki canım?” diyebiliriz. Ama kazın ayağı öyle değil. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerinden önce üniversiteler karışırdı. Bir el devreye girerdi... 
Ülkede siyasi iktidarın sıkıntıda görünmesi gerekiyordu. Yani memleketi idare edemez bir hâlde olması lazımdı. Onun için de “iyi saatte olsunlar” mekanizması işler ve belli klikler harekete geçerdi... 
Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara böyle bakmak gerekir. Rektör atamasını protesto gösterileri hâlâ devam ediyor. Tamam, Melih Bulu’nun atanmasını kabul etmediniz. Öğrenciler, rektörler üniversite bahçesinde bu atamayı içlerine sindiremediklerini söylediler. Hâlâ bu işi uzatmanın mantığı nedir?
İlk gösterilerde, “Katil devlet, katil polis” sloganları bile atıldı. O gösterilerde bazılarının Boğaziçi ile alakasının olmadığı da ortaya çıktı. Nedense polisimize katil denirken kimse, “Siz ne diyorsunuz?” demedi. 

Yazının devamı için tıklayın...