Başdanışman da Erdoğan'la aynı sinyali verdi!

Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Star'daki köşesinde 28 Şubat soruşturmasının medyaya uzanması gerektiğini yazdı...

GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat soruşturmasının kapsamı konusunda yaptığı açıklamalar Star yazarı ve Başdanışman Yalçın Akdoğan'ın da gündeminde. Akdoğan bugünkü soruşturmanın medya ayağının eksik kaldığını öne sürdü.

28 ŞUBAT SORUŞTURMASI MEDYAYA DA UZANACAK MI?

Başbakan dün yaptığı konuşmada soruşturmanın medyaya da sıçraması gerektiğini vurgulamış "28 Şubat’ta sermayenin katkısı yok muydu, yazılı ve görsel medyanın katkısı yok muydu? Hani bazı beşliler vardı biliyorsunuz. Beşli çeteler diye başlıkların atıldığı dönem, yok muydu? Ben onlar niye yargılanmıyor diye hala şaşıyorum. 28 Şubat’la ilgili neden onlar hesaba çekilmiyor diye merak ediyorum.” demişti.

ERDOĞAN'DAN SONRA BAŞDANIŞMAN DA SİNYALİ VERDİ!

Başbakan'ın açıklamasını köşesine taşıyan Yalçın Akdoğan, “Neden onlar hesaba çekilmiyor?” başlıklı yazısında soruşturmanın medya ve bürokrasi ayağının eksik kaldığını vurguladı ve "Bugün maksadını aşan şekilde cadı avı başlatılmasını isteyen kimse yok, ama adalet arayışı meşru bir taleptir" dedi. Akdoğan "Tarihi bir görev ifa etmekte olan yargı mensuplarının bu süreci en ideal şekilde tamamına erdireceğine inanıyoruz. Yargının işleyişine ve bağımsızlığına saygı göstererek sonucu sabırla beklemek gerekir." dediği yazısında soruşturmanın medyaya da uzanacağının işaretini vermiş oldu.

Yalçın Akdoğan'ın ilgili yazısı için