Başbakan Ersin Tatar'dan Nagehan Alçı'ya "kapalı Maraş" açıklaması: Pası aldım, golü attım

KKTC Başbakan Ersin Tatar, 46 yıl sonra açılışı gerçekleştirilecek olan Maraş konusunda Kıbrıs'ta süren tartışmalara ilişkin Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulundu.

KKTC sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın kamuya ait olan sahil kısmı bugün kullanıma açılıyor. Kararı dün, Ankara'yı ziyaret eden Başbakan Ersin Tatar açıkladı.

"Maraş üzerinden çok yönlü, çok dengeli ve Türkiye’de detayları kamuoyuna fazla yansımayan ve pek bilinmeyen bir güç oyunu oynanıyor" diyen Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Alçı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar hem de Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Dialog Gazetesi yazarı Reşat Akar ve adadan, adını vermeyeceği birçok kanaat önderi ve gazeteciyle konuştuğunu söyledi. Alçı, Başbakan Ersin Tatar ile yaptığı röportajı bugün yayınladı. Yarın da diğer röportajları yayınlayarak devam edeceğini söyledi. İşte Ersin Tatar'ın Alçı'ya yaptığı açıklamalar:

"MARAŞ'I SEÇİM PROPAGANDASI İÇİN KULLANIYOR" İDDİASI

Nagehan Hanım siz bakmayın bunlara. Mustafa Akıncı da zamanında Maraş’ı açmak istiyorum demedi mi? Biz demiyoruz ki malları bize verin. Taşınmazlar Komisyonu var. KKTC olarak malları iade edeceğiz.

NEDEN ANKARA'DA İLAN ETTİ?

"Gerçekçi olalım, bu fırsat her zaman gelmez. Türkiye’nin onayı olmadan Maraş’ı açamayız. Türkiye şu an çok büyük destek veriyor. Bakın hiçbir lider işi bu noktaya getiremedi. Bunu ben getirdim. Bu şansı ben yakaladım."

"BENİM NÜFUSUM, ORDUMUN ÇAPI BELLİ. TEK BAŞIMA NE YAPABİLİRİM"

"KKTC benim liderliğimde ezber bozuyor. Arkamda da dimdik Türkiye Cumhuriyeti var. Jeopolitik dengeler değişti. Artık burada küresel güçler çok daha görünür. Kendimizi kandırmayalım, tek başına KKTC bu güçler arasında ne yapabilir? Benim nüfusum, ordumun çapı belli. Ben her zaman Türkiye ile beraber yürürüm. Bölgesel konularda Türkiye ile beraber hareket ederim."

DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN "HABERİM YOK" İDDİASI

- Peki bunu yaparken neden Dışişleri Bakanınızı bu adımdan haberdar etmediniz Sayın Başbakan? Kendisi Maraş ile ilgili gelişmeyi herkes gibi televizyondan öğrendiğini söyledi bana.

"Nagehan Hanım, Kudret Bey ben Ankara’ya gitmeden önce bana mesaj gönderdi. Yazılı mesajı hala bende duruyor. Duyduğuma göre Maraş’ı açacakmışsın, bunu yaparsan hükümeti bozarım diyor. Türk Hükümeti beni çağırmış Ankara’ya, bu fırsat her zaman gelmez. Neden gitmeyeyim? Ben pası aldım, golü attım."

Yazının tamamı için tıklayınız