AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu, Karar yazarlarına konuştu!

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu, Karar yazarlarından Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Ahmet Taşgetiren'e yaptığı açıklamada "demokratik blog oluşmasını" temenni ettiğini söyledi.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine istifa eden Mustafa Yeneroğlu, Karar yazarlarına konuştu. 

Karar yazarlarından Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur ile buluşan Yeneroğlu, "Güçlü bir demokratik blog olursa..." diyerek siyasi olarak kimi destekleyeceğinin sinyalini verdi.

İktidarın politikalarına dair eleştirileriyle gündeme gelmeye başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu, istifa sürecini anlattı. Ak Parti’den istifa edip parti kurma çalışmalarına başlayan Ali Babacan’ın partisine katılacağı iddia edilen Yeneroğlu yeni partilerden birine katılabileceğinin sinyalini de verdi. 

"Türkiye’de şu anda merkezde çok ciddi bir boşluk var" diyen Yeneroğlu, iktidarın Ankara ve İstanbul seçimlerini doğru okuyamadığı için çok daha kötü noktalara gidileceğini ifade etti. Yeneroğlu, "güçlü ve demokratik bir blokun mutlaka ve mutlaka en kısa zamanda siyaset arenasına çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Karar gazetesinden Yıldıray Oğur, Ahmet Taşgetiren ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Türkiye’de yaşayan her bir ferdi özel, özerk ve özgür kabul eden, demokrasi çıtasını Aleviler söz konusu olduğu zaman da atlayabilen, Kürt sorunu karşısında tutum alabilen güçlü bir demokratik blok olması durumunda bu bloğa destek veririm.

Kasım 2015’da İnsan Hakları Komisyon Başkanlığına seçildim. Kamu idaresinin yanlışlarına, özellikle insan hakları ihlallerine hep tepki gösterdim, komisyonun yetkilerini kullandım. Bu duruşum üzerine arkadaşlar tabii rahatsızlıklarını bildirmişler. Komisyona katılmayan bizimle aynı karede görünmek istemeyen arkadaşlar da oldu elbette. Bunun üzerine ben Beyefendi’ye istifamı arz ettim. “Ben tutumumdan vazgeçemem, sonuçta bunlar ilkesel tutum, AK Parti’nin de olmazsa olmazları. Fakat burada bir rahatsızlık söz konusuysa, genel irade buna aykırı düşünüyorsa, rahatsızlık vermek istemem” dedim. O kabul etmedi, dönem sonunu bekledi.

Beyefendi de sonuçta benim tavrımı biliyordu. 2018 seçim sonrasında MKYK üyeliğine getirildim. Elbette ki MKYK üyeliğinde de varlık sebebim oydu; teşkilatımızın verdiği vekaletin gereğini yerine getirmeye çalıştım. Lidere doğru bildiğini söylemek benim anlayışımda farzdır.