Ahmet Hakan, İstanbul'un en güzel parkını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni gezerek izlenimlerini aktardı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni gezerek izlenimlerini aktardı. Hakan,  “Boğaz’a nazır” diye bir tabir var ya... İşte bu tabir, bu parka cuk oturuyor. Yok böyle Boğaz manzarası! Birinci köprü ayaklarınızın altında. Üç köprüyü bir anda görebiliyorsunuz. Ufuk alabildiğine açık. Yeşil ile mavinin harikulade uyumu' dedi. 

İşte o yazdı...

Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni gezip gördüm. İzlenimlerimi yazıyorum:

- “Boğaz’a nazır” diye bir tabir var ya... İşte bu tabir, bu parka cuk oturuyor. Yok böyle Boğaz manzarası! Birinci köprü ayaklarınızın altında. Üç köprüyü bir anda görebiliyorsunuz. Ufuk alabildiğine açık. Yeşil ile mavinin harikulade uyumu.

- Tamam, manzara güzel! Ama bu parkı, en güzel yapan sadece manzarası değil. Parkın tasarımı çok zarif. Her şey çok kararında. Mimarisi çok iyi planlanmış. Hiçbir şey abartılmamış. Hiçbir şey es geçilmemiş.

*

- İçinde her şey var parkın: Tenis kortu, macera parkı, manzarası muazzam bir konser alanı, şık bir şelale, ahşap yükseltilerin üzerine yerleştirilmiş bir yürüyüş yolu... Bütün bu unsurlar, asla bir kaosa yol açmamış. Öyle münasip biçimde yerleştirilmişler ki... Hiçbiri bağırmıyor, hepsi muazzam bir uyum içinde.

Yazının devamı için tıklayın...