Sevilay Yükselir’in Beki’ye ilginç teşekkürü

Sevilay Yükselir’in Beki’ye ilginç teşekkürü

Bugün sakin sakin gazetelerimi okurken gerçekten hiçbir yazısını tamamına erdirerek okumadığım, okuyamadığım Sevilay Yükselir’in ‘Davutoğlu Akif Beki’yi nasıl ve nerede teyit etti?’ başlıklı yazısını görünce şuna bir göz atayım derken tamamını okudum.

Sevilay Yükselir’i pek tanımam. Hemşerilik kontenjanından elde ettiği köşesinde Ahmet Hakan’la girdiği polemiklerden ötürü dikkatimi çekmişti. Bu polemikler ona ilginç bir arkadaş grubu da sağladı. Tek ortak paydası ‘Ahmet Hakan düşmanlığı’ olan bir arkadaş grubu.

Peki, Sevilay Yükselir Akif Beki’ye neden destek çıktı?

Sevilay Yükselir, Ahmet Hakan aleyhine yazmaya başlayınca, öteden beri Ahmet Hakan’a zıt giden Mustafa Karaalioğlu ve Akif Beki’ye yaklaşmış oldu. “Düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığı.

Bu yakınlık ve arkadaşlıkların sonucunda Sevilay Yükselir’in eşi Mustafa Yükselir Star-24 grubuyla çalışmaya başladı. Karaalioğlu ve Beki, zorda olan Yükselir’e bir destek çıktılar. Bu desteğin bir haksız kazanç olduğunu falan iddia etmiyorum. “Sevilay nüfuzunu kullandı” filan da demiyorum.

Dostluklar, iş ilişkilerine dönüşür ya da yansır, normaldir. Fakat bu çekilen kıyakların karşılığını, başkalarını lalettayin suçlayarak, karalayarak ödemek ayıptır. Davutoğlu tabiî ki eleştirilebilir. Tabiî ki Sevilay da bir başkası da Davutoğlu’nun güttüğü politikalardan rahatsızlık duyabilir. Bunu köşelerine taşıyabilir. Gelgelelim, eleştiriye, kişisel çıkar paraziti karıştıramaz. Ayıptır. Eleştiri, gazetecilik ahlakının, yazar sorumluluğunun kristalize olduğu alandır.

Yoksa yukarıdaki hiçbir konu benim ilgi alanımda değildi. Görüyorsunuz değil mi, köşelerin arkasında neler neler gizleniyor? 

Yorumlar