Mansur Yavaş'ın sonu ve Cemal Enginyurt

Başkan Erdoğan, Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki 'nin ismini açıklayınca, mertlikten nasiplenmeyen bazı kimseler, karnından konuşmaya başladı...

Başkan Erdoğan, Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki 'nin ismini açıklayınca, mertlikten nasiplenmeyen bazı kimseler, karnından konuşmaya başladı:

"Niye Kayserili, Ankara için Ankaralı biri yok muydu?"

"Ankaralı" diye aslında kendini tarif edenler istediğini alamayınca, şer cephesi ile birlikte hareket etmeye başladı. Melih Gökçek'i, Murat Karayalçın'ı... herkes Ankaralı'ydı sanki.

Ankaralı, Kayserili farketmez, olacağı söyleyeyim ben size. 31 Mart'a 4 ay var. Özhaseki, kimileri gibi laf cambazlığı ile iş yapan biri değil. Projeleri ile yol alan başarılı bir belediye başkanıdır. Vakti geldiğinde Ankaralılar'ın kalbine dokunarak projelerini açıklayacak ve istediğini alacaktır. 

Melih Gökçek kadar Ankara'da popülaritesi yok doğru. Ama, önce Kayseri sonra da Türkiye... özellikle Güneydoğu'da Özhaseki'nin yaptıkları ortada. 

"Papaz kılıklı" tiplerin yaydığı fitne-fesata rağmen Özhaseki Ankara'da herkesin, her kesimin desteğini alacaktır.  Mansur Yavaş veya bir başkası farketmez,  karşısında kim olursa olsun sonucu Özhaseki'nin açıklayacağı projeler belirleyecek.

MHP'nin tam desteği de çok önemli kuşkusuz.  Melih Gökçek'in daha ilk günden Özhaseki'ye arka çıkması, daha da önemli

Mansur Yavaş'a gelince...
Ankara'da karşılığı olduğu muhakkak. Ama Mansur Bey'in Ankara'da Melih Gökçek nefreti ile beslendiği de ayrı bir gerçek. Rozetsiz adayın en büyük projesi Melih Gökçek'ti! Melih Gökçek, olmadığına göre, bu hiç İYİ olmadı!

O balon daha şimdiden sönmeye başladı sanki... 

Yavaş Yavaş!

 Refah iktidarı dönemindeki sivri isimleri hatırlıyor musunuz? Şevki Yılmaz, bunlardan sadece biriydi? Hasan Mezarcı vardı bir de.Vakitli, vakitsiz konuşur Erbakan'ı sıkıntıya sokarlardı. 

Şimdi, "Erbakan Hoca kimi falakaya yatırırdı" yazıma birkaç günden  beri küfür yağdıran kimi Saadet Partililer yine celallenecek ama gerçek bu. Şevki Yılmaz ve onun gibilerin verdiği zararı çok merak ediyorlarsa, google'ın böğründe yazıyor, açıp okusunlar. 

Neyse...

MHP'li Cemal Enginyurt'a getireceğim sözü.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Cumhur ittifakı"nın ruhuna aykırı hareket edilmemesi konusundaki kesin talimatı orta yerde duruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bekir Bozdağ'ı nasıl sahiplendiğini de hep birlikte gördük. 

Ve fakat...

MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, Şevki Yılmaz ve Hasan Mezarcı misali, dur durak bilmiyor. Ağzına geleni söylüyor, önüne çıkana saydırıyor. 

"Bu MHP düşmanlığın nedir?" diye, AK Parti'nin ikinci ismi Numan Kurtulmuş'a verip veriştirmiş yine. Eleştirse el hak. Ama eleştiriden öte, nezaketten yoksun konuşuyor, ya da yazıyor. 

Numan Bey, "Af seçimden sonra gündeme alınabilir, şu an gündemde yok" dediği için, MHP düşmanı ilan ediliyor Cemal Enginyurt tarafından:

"(...) Numan Kurtulmuş efendi! İşin gücün, MHP ne diyorsa tersini yapmak. Af diyen yok, ceza indirimi isteniyor. Bu MHP düşmanlığın nedir?

Ne kadar ayıp?
"Numan Kurtulmuş efendi!" nedir ya?
Söz söylemeye elbette hakkın var. Eleştirebilirsin, hem de sabahtan akşama kadar. Ama, az nezaket, biraz saygı, biraz adap, biraz terbiye... bu ne saygısızlıktır? 

Doğrusu, söz konusu Cemal Enginyurt olunca, bu üsluba, pek şaşırmıyorum.  Zira, mazisinde yaptığı kabalık unutulmadı, unutulmuyor. Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e karşı aday olmak isteyen MHP'li Sadi Somuncuoğlu'nu da yumruk atmıştı vaktinde. 

Şevki Yılmaz'ı tepede örnek verdiğime bakmayın, kimse kaba saba söylemde bu arkadaşın eline su dökemez. Sadi Bey'in hürriyetini kısıtlamaktan 20 ay cezaevinde kalınca... herhalde kendine gelmiştir, eski kimliğinden, kişiliğinden uzaklaşmıştır diye düşünüyordum. 

Ama ne mümkün, can çıkar huy çıkmaz misali. Bahçeli'ye rağmen, "Cumhur ittifakı"nın ruhuna fatiha okuyor!

Peki neden Numan Kurtulmuş'u hedef alıyor?
Numan Hoca, gerçekten MHP düşmanlığı mı yapıyor?
Kurtulmuş'u hedef almasının başka bir sebebi olabilir mi acaba?

Enver Yılmaz'ın dili... 
Bir bağlantı, bir kanka vaziyeti falan... olabilir mi?

Yorumlar