Mansur Yavaş'ın balonu Ahmet Arslan'ın adaylığı!

Süleyman Özışık, "Mansur Yavaş'ın balonu sönüyor mu?" sorusuyla Türkiye Gazetesi'ndeki okurlarının karşısına çıktı dün. Daha değil... Bugün veya yarın Mansur Yavaş için son gün olabilir.

Süleyman Özışık, "Mansur Yavaş'ın balonu sönüyor mu?" sorusuyla Türkiye Gazetesi'ndeki okurlarının karşısına çıktı dün. 

Daha değil... Bugün veya yarın Mansur Yavaş için son gün olabilir.  Ama Süleyman'ın yazdığı gibi değil. Millet İttifakı'nın iki tarafı da Mansur Yavaş'ın kendi partilerinden adaylığına soğuk değildi. Ama, "Rozetsiz Başkan" çıkışı, Kılıçdaroğlu'nun fikrini değiştirdi ve Mansur Bey'in adaylığına mesafeli olmasına sebep oldu. 

"Rozetsiz" olmayı tercih eden Mansur Yavaş'ın böyle bir şansı yoktu. İYİ Parti'den kaçmak, ya da İYİ Parti'nin adayı olmamak içinböylesi lüzumsuz bir kelâm etti!  İYİ Parti'den aday olmayacağını daha sonra da açık açık söyledi zaten. Öyle gizli saklı da söylemedi, bu fikrini Meral Akşener'le konuşarak beyan etti. 

"Millet İttifakı"nın Ankara ayağında işler İYİ giderken, Mansur Yavaş'ın bu çıkışı, her şeyi ters yüz etmeye yetti. CHP ve İYİ Parti'nin ittifakı konusunda herhangi bir sıkıntı yok. "Mansur Yavaş olmaz, bir başkası olur" arayışı başladı bile. İYİ Parti'nin alternatif adayı da hazır aslında. "Millet İttifakı"nın tarafları Mansur Yavaş'a son bir şans vermek için bekliyor. "Rozetsiz aday"lıktan vazgeçip, İYİ Parti'nin adaylığını kabul ederse... sorun kalmayacak. Aksi halde, Süleyman'ın da belirttiği gibi, Ankara'da Mansur Yavaş balonu hepten sönmüş olacak. 

Meral Akşener'in en başından beri Mansur Yavaş'ta ısrarlıydı. Hâlâ aynı ısrarını sürdürüyor. Haksız değil, bilinmeyen bir ismin Mehmet Özhaseki'nin karşısında şansı oldukça zayıf olabilir. Akşener'in tek derdi var, Ankara'yı Mansur Yavaş'la almak. 

Hal böyleyken...
Süleyman Özışık'ın da yazdığı gibi...
"Yavaş,  kazanırsa aday gösterileceği partinin liderliğine oynayacağı hesaba katılıyor... şimdiden önünün kesilmesi için çalışmalar yapılıyor" iddiaları ortalıkta dolaşıyor... 

Demirel'in dediği gibi...
Doğmamış bebeğe don biçmek buna denir işte... 

Güzel bir sözü daha vardı Baba'nın:

"Hele bir olsun da... sonrasına bakarız."

:)

AHMET ARSLAN ESENYURT ADAYI OLUR MU?

Delinin biri bir taş attı kuyuyor, şimdi herkes o taşı kuyudan çıkarmak için uğraşıyor... Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın adı uyduruk bir listede Esenyurt için geçince, günlerdir aynı soruyla boğuşuyorum:

"Abi doğru mu?"

Aynı soruyu virgülüne dokunmadan ben de önce Ahmet Arslan'a, sonra Mehmet Özhaseki'ye... AK Parti'de söz sahibi kim varsa, hem vallahi hem billahi herkesi sordum ve aldığım cevap hep aynı oldu:

"Yanlış..."

Ama gelin görün ki muhataplarımı iknâ edemiyorum. Hem "Doğru mu?"diye soruyorlar, "Yanlış" cevabını alınca da... "Binali Bey faktörünü unutma abi... o isterse olur!" diyorlar. "O zaman doğrudur" diyorum, bu sefer "Gerçekten mi abi? karşılığını alıyorum!

Beni kurtarsa kurtarsa Binali Yıldırım kurtarır... Ama onun da şu sıralar ağzını bıçak açmıyor birader... 

İmdat!

Yorumlar