Kim bu Fetöcü terörist avukatlar?

Ekranlarda Fetullahçı terör örgütü hakkında atıp tutan bazı avukatların, perde arkasında dosya kovaladığı tespit edildi. Kim bu avukatlar?

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana devletin pek çok kademesinde Fetö temizliği yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

TSK içinde adeta bir kazıma operasyonu yapıldı, Fetullahçı teröristlerin tamamı ihraç edildi.. Devlet kadrolarına sızan pek çok öğretmen ve memur da aynı sonu yaşadı.

Başından beri söylediğim gibi...

Operasyonlarda isabet oranı yüzde 90'lar seviyesine çıktı. Darbe yiyen devlet, koruma refleksiyle şüpheli bulduğu herkesi açığa alırken arada bazı masumlar da harcandı.

Darbenin üzerinden üç ayı aşkın zaman geçti.

Panik havası geride kaldığından olsa gerek, haksızlığa uğrayanlar yapılan soruşturmalar sonucunda peyderpey görevlerine geri dönüyor.

Dönemeyenlerin de yakında aklanacağından endişem yok. 

Ancak gördüğüm, duyduğum ve bizzat şahit olduğum bazı olaylar var ve bu olaylar beni ziyadesiyle endişelendiriyor.

Tek tek anlatayım...

Ekranlarda Fetullahçı terör örgütü hakkında atıp tutan bazı avukatların, perde arkasında dosya kovaladığına şahit oluyorum. 

Kelimeleri dolandırmadan yazacağım.

Bu avukatlar, Fetullahçı terör örgütüne mensup olduğu delillerle sabit olan zanlıların davalarını üstleniyor. Bunun karşılığında 1 milyon TL'ye kadar yükselen ücretler alınıyor.

Devletin ve milletin yanında yer alıyormuş gibi görünen bu avukatlar, aldıkları paraları birileriyle kırışarak Fetöcülerin serbest kalmasını sağlıyor.

Bu avukatların kimler olduğunu biliyor, ama şimdilik isimlerini yazamıyorum. Çünkü deliller ve belgeler henüz elime ulaşmadı.

Ulaştığı andan itaberen isimlerini vererek tek tek yazmak onur, haysiyet ve namus borcum olsun diyor ve meseleyi kapatıyorum.

Şimdilik!

Gelelim diğer feci olaylara...

Yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır. Bundan bir süre önce kaleme aldığım yazıda, "Emniyet İstihbarat birimi temizlenmedikçe, emniyet içindeki Fetöcü yapılanma temizlenemez" demiştim. 

Bu yazıdan sonra Emniyet İstihbarat adına beni arayan üst düzey bir yetkili, kurumdaki Fetullahçı teröristlerin büyük oranda temizlendiğini ve temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini iddia etmişti.

Ancak dedim ya, duyduğum ve doğruluğundan emin olduğum bazı olaylar, durumun pek de böyle olmadığını gösteriyor.

Eğer izin verirseniz, hepinizin huzurunda Emniyet İstihbarat'ın başındaki yetkililere şu soruları sormak istiyorum. 

Soru 1:

2016 yılının Mayıs ayında Emniyet İstihbarat kurumuna gelen Jandarma Komutanlığı'na bağlı 3 asker, darbenin yaşandığı Temmuz 15 tarihine kadar veri toplama merkezinde çalıştı mı?

Bu askerler kimlerdi ve kurumdaki görevleri nelerdi? Askerler, Emniyet İstihbarat Birimi'nde resmi olarak mı görev yaptı? Yani birimde çalışmaları için herhangi bir yazılı emir, talimat geldi mi? Geldiyse o yazılı emri kim verdi? Yok yazılı emir gelmediyse, o askerleri hangi prosedüre uyarak orada çalıştırdınız?

Soru 2:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün darbeden bir süre sonra Fetullahçı terör örgütü mensubu oldukları iddiasıyla açığa aldığı 6 polis memuru şu an nerede görev yapıyor?

Bahsi edilen bu polis memurlarının, açığa alındıktan bir süre sonra İstihbarat Daire Başkanlığı'nda göreve başladıkları doğru mudur? Doğruysa, henüz aklanmayan bu polis memurlarını hangi gerekçeyle kurumunuzdaki kadrolara dahil ettiniz?

Soru 3:

Deniz Baykal davasında, gizli tanığa baskı yapan Emniyet İstihbarat Daire Başkan yardımcısı olan zat, suçüstü yakanmasına rağmen onu görevde tutmaya devam ettiniz mi? Kurum içinde bu kişiyi kimler, neden korudu? 

Şimdilik sadece 3 soru...

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı bu sorulara cevap verirse, buradan sizlerle paylaşacağım...

Bir soru da Balıkesir Üniversitesi rektörüne soralım ve yazıyı noktalayalım...

Sayın Rektör...

Üniversitenizde görev yapan 39 dekan ve öğretim görevlisi, Fetöcü oldukları gerekçesiyle bundan bir süre önce açığa alınmıştı.

Ancak bu dekan ve öğretim görevlilerinin tamamı sizin girişim ve çabalarınız sorucu kısa süre önce görevlerine geri döndü. 

Bahsi edilen 39 kişi kendini yetkili komisyonlarda ve adalet huzurunda akladığı için mi görevlerine iade ettiniz? Yoksa aklanmadıkları halde kendi insiyatifinizi mi kullanıyorsunuz?  Özetle; bu kişiler hakkında yürütülen bir soruşturma var mı? 

Balıkesir halkı bu sorulara cevap bekliyor...

Dipnot: İçinde 20 bin kişinin bulunduğu Bylock listeleri elime ulaştı. Bir aksilik çıkmazsa, Pazartesi gününden itibaren bu isimleri İnternethaber'de tek tek yayınlamaya başlayacağız.

Bilginize...

Yorumlar