İşte CHP'nin muhtemel belediye başkan adayları

CHP'de 13 Ekim'de dananın kuyruğu kopuyor. Parti Meclisi toplanacak ve adaylık için istifa süreci başlatacak. PM'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemediği önseçim de tartışılacak...

CHP'de 13 Ekim'de dananın kuyruğu kopuyor. Parti Meclisi toplanacak ve adaylık için istifa süreci başlatacak. PM'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemediği önseçim de tartışılacak. Günün sonunda, 15'e yakın PM üyesi ön seçimden yana tavır koyarken, Kemal Bey'in istediği sonuç 45 PM üyenin oyuyla belirlenecek. CHP'nin 13 Ekim'deki PM toplantısında Kılıçdaroğlu'na aday belirleme yetkisi de verilecek. 

Özeti...
Kılıçdaroğlu'nun "Kurşun Belediye Başkan adayları" 13 Ekim'den sonra netlik kazanacak!

Aziz Kocaoğlu'nun "Aday değilim" açıklaması, aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlattı. Ama CHP için tehlikeli bir karar olduğunu söyleyebilirim. Zira Kocaoğlu giderken, ekibini de peşinden sürükleyecek. 14'e yakın ilçe belediye başkanı yeni dönemde aday gösterilmeyecek yani. 

Peki...
Kocaoğlu'nun koltuğuna kim oturacak?

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocaoğlu'nun koltuğuna en yakın isim görünüyor. Tuncay Özkan da Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, ve Hüseyin Mutlu Akpınar gibi İzmir'e talip... Anketler yapılacak, sıkı araştırmaların sonucunda yukarıda sözünü ettiğim kişilerden biri CHP'nin İzmir Belediye Başkan adayı olacak. 

Bu arada Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Aziz Kocaoğlu'na çok yakın olduğu için kesin gidici... 

İSTANBUL

İstanbul'da Gürsel Tekin 2 yıllık çalışmanın sonucunu mutlaka almak istiyor. Aldığım bilgiye göre, CHP Ümit Boyner'i İstanbul için ikna etmeye çalışıyor. HDP'de CHP gibi Boyner'in peşinde. Kabul eder mi etmez mi bilmiyorum ama böyle bir girişimin olduğu yönünde sağlam bilgiye sahibim. 

Akif Hamzaçebi de konuşuluyor İstanbul için. Ancak yapılan araştırmalarda Hamzaçebi'nin şansı neredeyse yok gibi. 

CHP İstanbul'da seçime yoğun bir şekilde asılacak. Sonuç alabilmesi için de HDP'nin desteği şart. Gürsel Tekin'in bu konuda iddialı olduğu konuşuluyor. CHP'deki ortak görüş, "HDP'nin oyunu ve desteğini alamazsak, İstanbul'u kazanamayız" yönünde. 

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da sürpiz yapabilir. Muhafazakar oylara göz diktiğine göre, Abdullatif Şener'i aday gösterirse şaşırmam. 

ŞİŞLİ

CHP'nin ilk hedefi elindeki belediye başkanlarını AK Parti'ye kaptırmamak. Şişli için şu anda en kuvvetli aday Mustafa Sarıgül görülüyor. Hayri İnönü ısrarlı olursa, CHP'nin Şişli'de önseçime gitme ihtimali çok yüksek. Kemal Kılıçdaroğlu, pek haz etmese de, Sarıgül'ün Şişli'de alacağı yüksek oyların, İstanbul'un geneline sirayet edeceğini bililiyor. O yüzden Şişli adayı için banko Mustafa Sarıgül diyebilirim. 

BEŞİKTAŞ

Murat Hazinedar'ın yeniden Beşiktaş Belediye Başkanı olması için önünde yasal bir engel yok. Ama Hazinedar'ın çok yıprandığı, partisinin örgütüyle ters düştüğü sır değil. Hazinedar istese de şansı oldukça zayıf. 

CHP'de Beşiktaş'a 5 talip daha var. 
Beşiktaş eski Belediye Başkanı İsmail Ünal, Sebahattin Öztürk, Gülay Yedekçi ve Bülent Tatar... Aldığım bilgiye göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Beşiktaş'ı istiyor. "Aday değilim" demesine bakmayın siz, İstanbul İl Başkanlığı'na da aday  değildi hatırlarsanız.  Canan Hanım, 13 Ekim'de istifasını sunarsa, bilin ki Beşiktaş'ın adayı o olacak. 

BAKIRKÖY

Mevcut Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu kesin gidici. Yerine düşünülen isim ise Erdoğan Toprak'ın eşi Ece Güner Toprak. 

ATAŞEHİR

Battal İlgezdi'nin adaylığı banko gibi görünüyor. 
Onur Adıgüzel'in de Ataşehir'e göz diktiği kulağıma bana gelen sağlam bilgi... 

MALTEPE

Ali Kılıç'ın yeri sağlam... Ama işi bu sefer kolay değil. Çünkü AK Parti sıkı bir aday göstermeye hazırlanıyor. 

BÜYÜKÇEKMECE

Hasan Akgün'ün durumu net. 
CHP'nin adayı o...
Başka da aday yok zaten... 

BEYLİKDÜZÜ

Ekrem İmamoğlu'nun koltuğuna İlhan Cihaner'in oturmak istediği konuşuluyor. İmamoğlu'nun başarı grafiği yüksek. Bu yüzden yerini koruması kuvvetle muhtemeldir. Tabi eğer İstanbul'a aday gösterilmezse. 

KARTAL

Hüsnü Süslü ve eski Adalet Bakanı Mustafa Kul yarışacak gibi. Önseçim olmadığı için, Kemal Bey iki isimden birinde karar kılacak. 

KADİKÖY

Aykurt Nuhoğlu yine aday. Kendine güveni oldukça fazla. İl Başkanları toplantısında önseçim istese de Kemal Kılıçdaroğlu karşı çıkıyor. 

SARIYER

Şükrü Genç koltuğunu bırakmak istemiyor. 
Milletvekili Gökan Zeybek ise zemin yokluyor. 

ÜSKÜDAR

İlçe Başkanı Erdoğan Altan ile Avukat Onur Cıngıl yarışıyor. Mehmet Bekaroğlu ve Muhammet Çakmak iki diğer aday... Üsküdar'da AK Parti'nin Hilmi Türkmen'le yola devam etmesi zor görünüyor. Zira AK Parti'nin oylarında düşüş var. Güçlü bir aday göstermezse... Tayyip Erdoğan'ın evinin olduğu Üsküdar CHP'ye kaptırılabilir. 

ANKARA

Mansur Yavaş ismi yine gündemde. 
Ama rivayet o ki, Mansur Yavaş bu sefer işi ağırdan alıyor. İYİ Parti'de zemin yokladığı herkesin dilinde. Hatta AK Parti'ye de sıcak baktığı iddia ediliyor. 

Benim tahminim Mansur Yavaş yine CHP'nin adayı olacak. Şansı var mı?  AK Parti'nin göstereceği güçlü bir aday karşısında bir kez daha yenilgiyi tadacağı gün gibi ortada. Melih Gökçek zamanında olduğu gibi, hızlı gelecek, yavaş yavaş geri dönecek. 

Ankara'da Mansur Yavaş olmazsa, CHP'nin Ankara Belediye Başkan adayı Bülent Kuşoğlu olacak... Başka da kimse talip değil Ankara'ya.

AYDIN

Kemal Kılıçdaroğlu'nun belki de en zor seçimi. Özlem Çerçioğlu yıpranmasına rağmen yeniden aday. Karşısında da, Bülent Tezcan var. Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakın isim olan Tezcan'ın Özlem Çerçioğlu'nu şimdiden salladığı görüşü hâkim. Bakalım Kemal Bey, Aydın'da nasıl bir karara varacak...

ESKİŞEHİR

CHP'nin tek adayı var Eskişehir'de...
Rakibi henüz belli değil ama Yılmaz Büyükerşen  bir dönem daha başkan olmak istiyor. 

MUĞLA

Mevcut belediye başkanı Osman Gürün, seçilirse rekor kıracak. Çünkü tam 4 dönemdir Muğla'nın başında... Ama bu sefer güçlü bir rakibi var, o da Mehmet Kocadon. Muğla, DP'nin, DYP'nin kalesi biliyorsunuz. Kocadon bu avantajı kullanmak için şimdiden kolları sıvamış bile.. 

ANTALYA

AK Parti'nin adayı Menderes Türel... Rakibi ise, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten başkası değil. 

ADANA

MHP'nin de AK Parti'nin de güçlü olduğu Adana'da, CHP'nin iki aday adayı var. İkisi de hali hazırda belediye başkanı. Cukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar... Adana'da MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 100 bin oyla seçilmişti hatırlayın. Soner Çetin ve Zeydan Karalar bu farkı kapatacak mı bilmiyorum. Cumhur ittifakı herhalde tedbirini alacaktır. 

MERSİN

Mersin aday kaynıyor resmen. 
Fikri Sağlar var...
İstemihan Talay var...
Selçuk Dereli var...
Vahap Seçer var...
Aytuğ Atıca var...
Serdal Kuyucuoğlu var... 
Var oğlu var... 
Mersin'de son söz Kemal Kılıçdaroğlu'nun... 
Bakalım bu kadar renkli isimler arasında Mersin'e kimi uygun görecek!

Dahası da var...
Ama yazı uzadı...
Bir dahaki sefere... diğer iller ve ilçeler... 

Yorumlar