FETÖ'nün Afrika'daki kirli dili nasıl sustu?

Türkiye'de karaladıkları, kara çalmaya çalıştıkları Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerinde ne büyük "umut" olduğunu görmelerini isterdim.

Kalemin gücüyle neler yaptılar neler. Tayyip Erdoğan'ı her şeyi içine çeken dev bir hortuma benzettiler... yanlışı doğru, doğruyu yanlış yazanlar, yazdıklarıyla, söyledikleriyle milletin kalbini içten içe çürütmeye kalkıştılar. 
Bakıp görmeyen, duyup anlamayan biçareler topluluğunun şu Afrika gezisinde gördüklerimi görmesini çok isterdim. Türkiye'de karaladıkları, kara çalmaya çalıştıkları Recep Tayyip Erdoğan'ın  bu ülkelerde ne büyük "umut" olduğunu görmelerini isterdim. 

Bir çölün ortasına düştük Cezayir'den sonra geldiğimiz Moritanya'da. Yokluğun ve yoksulluğun pençesinde kıvranan sıcak yürekler karşıladı bizi. Tayyip Erdoğan'ın sevgisi sokaklara taşmıştı.  Türkiye'deki bir ilin, ya da ilçenin ahalisi gibi  herkes sokakta, balkonda... farklı bir çoşku yaşıyor insanlar. Onları bu yoksulluktan çekip alacak bir kurtarıcı bekliyorlar sanki.

Yıllarca sahici bir dille, içi dolu kelimelerle konuşmamışız bu insanlarla. FETÖ dili hâkim olmuş Cezayir'de, Moritanya'da, Senegal'de Mali'de... bir çok Afrika ülkesinde. Dünyanın yalanlarına kendi yalanlarını eklemişler. Kirli emellerini cilalayıp ulvi ideallerolarak sunmuşlar. Fetullah'ın kafasındaki bir dini, bu ülkelerdeki çocukların temiz ve genç dimağlarına zerk etmeye çalışmışlar. 

FETÖ'nün kirli dili bir süredir konuşmuyor buralarda. İçeriksiz ve karanlık fikirler yerine doğrular anlatılıyor umudunu bize bağlayan insanlara. Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerindeki yorucu gezileridir buna neden olan. Maarif dili, Türkiye'nin dili, Recep Tayyip Erdoğan'ın dili konuşuyor artık buralarda. Türkiye'nin adıyla, Türkiye'nin bayrağı altında, hiç kimse Afrika'da ışıkları karartamıyor artık. 

Onlar da farkında!
Moritanya, Mali, Senegal halkı da bizim gibi sokağa düşmüş 15 Temmuz gecesinde. Her ülkede kılıktan kılığa giren, emir kulu oldukları güçlerin karşısında taklalar atan... parayla uyumlu FETÖ teröristlerinin gerçek yüzünü onlar da görmüş bizim gibi.

Neden?
Sahici bir dil kullanmışız çünkü. 
İçi dolu kelimeler etmişiz çünkü.

Şimdi sırada başka ülkeler var. FETÖ'nün kirletip kokuşturduğu her bir yeri temizlemeye kararlı gördüm Tayyip Erdoğan'ı. 
Feryat figân ediyor Tayyip Erdoğan.
Hem bizim adımıza... 
Hem de dünyadaki mazlumların adına...

Ve fakat...
Saldırgan bakışlar sürüyor.
Kalemler bağırmaya devam ediyor.
Çıldırtan öfke, bastırılamayan nefret... sürüyor...

Muhalefet mi?
Onlar da sıfırın karşılığını bulmaya çalışıyor hâlâ...

Yorumlar