Dolar çilesi çeken iş insanları çığlık atıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrı yapıyor, "Dolardan uzak durun" diye... Erdoğan'ın çağrısına kulak verenlerin, dolar bozdurma yarışına girdiğini okuyoruz, görüyoruz. Ama yetmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrı yapıyor, "Dolardan uzak durun" diye... Erdoğan'ın çağrısına kulak verenlerin, dolar bozdurma yarışına girdiğini okuyoruz, görüyoruz. 

Ama yetmez!

Ekonomik bir savaşla karşı karşıyayız. Trump, bu savaşta doları mermi gibi kullandığı sır değil.  FETÖ'nün köpekleri Trump'la aynı cephede, ahaliye dolar almayı salık veriyor, Tayyip Erdoğan bu savaşın mağlubu olsun diye... 

Peki biz ne yapıyoruz?
Trump'ın mermilerine hedef olmamak için bir çaba harcıyor muyuz? Erdoğan'ın çağrısına kulak verip, dolardan uzak duruyor muyuz?

Hayır!
Maalesef hayır!
ABD'nin Türkiye'yi gömmek için açtığı mezarın içine girmek için adeta bir yarış halindeyiz. Dolardan uzaklaşmak yerine neredeyse bütün harcamalarımızı dolarla yapıyoruz. Alış veriş merkezlerindeki dükkan sahipleri doların elinde kan ağlıyor. Her ay Türk lirasını dolara çevirip, Trump'ın ve bilimum Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımak zorunda kalıyor. 

Niye dolar kardeşim?
Niye TL değil de dolar karşılığında kira?
Sabahın beşinde kalkıp, ülkesinin parasını Türkiye'ye karşı mermi olarak kullanan Trump'ın ekmeğine niye yağ sürüyorsun?

Kızılay bile...
Ankara'nın göbeğindeki dükkanlarını dolarla kiraya veriyor. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına rağmen dolardan uzak durmuyor. Ankaralı iş insanı Orhan Karsak, yıllardır dolar çilesi çekiyor, Türk lirasını bozdurup bozdurup Kızılay'a dolar ödüyor kira bedeli olarak. Orhan Karsak bir örnek, Türkiye'nin dört bir yanındaki iş insanları dolar çilesi çekiyor. 

Niye?

Gazete ilanlarına bakın, TL ile ev satışı neredeyse yok denecek kadar az. Herkes dolarla evini satmanın derdinde. Ev kiralamaya kalkıyorsunuz, yine dolar... Depozito bedelini bile TL ile alan yok, herkes ama herkes dolar istiyor kiracıdan... Bizim Erbakan Malkoç bile, araç dizaynını dolarla, euro ile yapıyor. Vazgeçin kardeşim bu dolar sevdasından... Türkiye savaşıyor, siz hâlâ Trump'ın mermileriyle iş yapıyorsunuz!

Vazgeçin Allah aşkına!

FETÖ'nün köpekleri sosyal medya üzerinden bas bas bağırıyor, "Tayyip Erdoğan'ı dinlemeyin, paranızı dolara yatırın" diye...

Ey Kızılay...
Ey kiracıya dolar dayatan alış veriş merkezlerinin sahibi iş insanları...
Sen de Erbakan kardeşim, sen de...
Ve dolarla iş yapan herkes...
FETÖ'nün dışarıdaki kölelerine inat...
Trump'a inat...
Türkiye'yi yıkmak isteyen hainlere inat...
Tayyip Erdoğan'ı gözüne kestiren alçaklara inat...
Dolarla iş yapmaktan vazgeçin.
Bu savaşı da kazanmamız için vazgeçin şu dolar sevdasından... 

TÜRKİYE ADINA HESAP

Süleyman Özışık'ın dünkü yazısı Türkiye gazetesinde hayli ses getirdi. Türkiye adına bir hesap açılmasını istiyor kardeşim, "Varımı yoğumu ülkeme feda etmeye hazırım" diyor.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur dün beni aradı, bu kervana katılmak istediğini,Türkiye adına bir hesap açılması halinde, emekli maaşını bu hesaba yatırmaya hazır olduğunu söyledi. 

Niye olmasın?
Madem savaş halindeyiz...
Madem bizi kuşatmak istiyorlar...
Ekonomik durumu iyi olan herkes böylesi bir kampanyaya katılmak için hazır kıta bekliyor... Benim de emekli aylığım ve maaşımın yarısı ülkeme feda olsun. Bu düşüncede olan çok kişi var, yeter ki Türkiye adına böyle bir hesap açılsın. Hem vallahi, hem billahi insanlar nasıl 15 Temmuz köprüsüne akın ettiyse... açılacak hesaba da akın edecektir. 

Medyanın vereceği büyük destekle kısa zamanda Trump'ın dolarının tozunu atmaz mıyız sizce de? 

Yorumlar