CHP'nin ilginç anketi...

CHP her seçim öncesi olduğu gibi bir kez daha “Vatandaş bize neden oy vermiyor?” anketi yaptırmış. Önce AK Parti’den yana şikayetlerin neler olduğu sorulmuş.

CHP her seçim öncesi olduğu gibi bir kez daha “Vatandaş bize neden oy vermiyor?” anketi yaptırmış.

Önce AK Parti’den yana şikayetlerin neler olduğu sorulmuş. 

Vatandaş, ekonomide yaşanan sıkıntılar ve işsizlik başta olmak üzere ABD'li rahip Brunson'un iadesi, açılım süreci ve dış politika gibi konularda iktidara eleştiriler yöneltmiş.

Ki ben de bu eleştirilere gönülden katılıyorum.

Hiç kimse AK Parti’nin bu konularda eksiği veya hatası yok diyemez. Pek çok seçmen de bu anlamda partisine sert eleştiriler yöneltiyor zaten.

Peki AK Parti’den yana bu kadar eleştirinin olduğu bir dönemde vatandaş CHP’nin anketine nasıl cevap vermiş dersiniz?

Alt alta sıralayalım.

Kimi, “PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile iş birliği yaptığınız için”, kimi ise “darbe öncesi ve sonrası Fetö teröristleriyle el ele kol kola olduğunuz için” demiş. Kimi “Heykel partisi olduğunuz için”, kimi ise “İnanç özgürlüğüne saygınız olmadığı için” diye cevap vermiş. 

Bak işte bu görüşlere daha bir gönülden katılıyorum. 

Vatandaş hiç haksız değil. 

Yanlış neredeyse CHP orada. 

Hain neredeyse CHP orada.

İhanet neredeyse CHP başrolde…

CHP’de yok, yok!

PKK cenazesine katılanı da CHP’de inançlara ağzını doldura doldura hakaret edeni de... Ülke sırlarını yabancı ülkelere peşkeş çeken ajanlara destek vereni de CHP’de “Türkiye İran’la savaşırsa İran’ın saflarında yer alırım” diyeni de…

Domuz eti yiyeni ve yediğiyle övüneni de CHP’de, rakı masasından kalkmayanı da…

Ülkesini yurt dışındaki baronlara şikayet edip, “Gelin bu diktatörü beraber devirelim” diyeni de CHP’de, ülke içinde insanları ayaklanma amacıyla sokaklara çağıranı da…

Zora düştüğünde Atatürk üzerinden demagoji yaparak beyin sulandıranı da postal gördüğünde darbeciler geldi diye sevini de CHP’de…

Tabloya bakar mısınız lütfen!

Türkiye son 18 yılın en büyük ekonomik krizini yaşamış. 16 yıllık iktidar, çeşitli nedenlerden dolayı ağır eleştiri almaya başlamış. Ama buna rağmen vatandaş, “Ben iktidardan memnun değilim ama sana yine de oy vermeyeceğim” diyor. 

“Çünkü sen milli değilsin” diyor. 

“Sana güvenmiyor, ülkemi teslim etmek istemiyorum” diyor. 

Oysa Türk siyasetini ve bu ülkenin insanını birazcık bilmiş olsalar, anket yaptırmalarına falan hiç gerek kalmayacak. 

2000’li yıllara kadar AK Parti diye bir parti ve ona oy verecek bir seçmen kitlesi yoktu. Merkez sağda toplanan kemik bir seçmen kitlesi vardı ve bu kitle ülkeyi düzlüğe çıkarmak için sol partilerle koalisyon dahil her şeyi denedi. 

Ülke bütün bu çabalara rağmen batma noktasına gelince de radikal bir kararla AK Parti'yi kurulur kurulmaz iktidara getirdi. 

CHP’lilerin kavrayamadığı nokta tam da burası oldu. 

Sanki AK Parti’ye oy veren bu kesim gökten zembille inmiş gibi onu anlamak yerine eleştirdi, aşağıladı ve küçümsedi. Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, makarnacı, kömürcü diye hakaret etme yolunu seçti. 

Bunları yaparak, daha önceki dönemlerde ülkesinin menfaati için oy verdiği sağcı partiyi solcu partilerle ittifaka zorlayan bu seçmen kitlesini kaybettiğini hesaplayamadı. E, bütün bunların üstüne bir de hainlerle iş tutup, ihanet senaryolarında baş rol oynamak da eklenince…

Olacağı budur!

Şimdi bu seçmen kitlesinin karşısına geçmiş, “Bana niye oy vermiyorsunuz?” diye soruyorlar.

Allah Allah, niye acaba?

Vatandaş size açık açık “Senin varlık sebebi ortadan kalktı. Sen bu ülkeye zarar veren bir oluşum haline geldin” diyor. 

Sizin liderin deyimiyle anlatayım:  

“Bunu anlamamak için ileri derecede geri zekalı olmak lazım!”canım!

Yorumlar