Çay içmek de direnişe dahil mi?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Binali Yıldırım'ın muhalefet kulisinde sohbet ederek çay içmesi bazı CHP'liler için tam bir hayal kırıklığı oldu. Neden mi?

Yeni Anayasa komisyondan geçip Meclis Genel Kurulu'na gelmeden önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "ne pahasına olursa olsun direneceğiz" demişti.

Hatta tam bir devrimci edasıyla yumruğunu havaya kaldırıp;

-"Pazartesi TV'lerinizi açın, mücadelemizi göreceksiniz" demişti. 

Tabi bu sözler haliyle yeni anayasaya karşı olanlara ve CHP tabanına bir umut olurken, bir yandan da merak uyandırdı : "Ne yapacaklar acaba?"

Pazartesi değil ama Salı gecesi Twitter'ı açanların (Çarşamba da televizyonu açanların) gördüğü manzara şu oldu:

çay

Başbakan Binali Yıldırım yanında AK Partili vekillerle muhalefet kulisine çaya gidince, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller de buyur etmiş. Hep birlikte çay içip sohbet etmişler. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Kurul öncesi yaptığı meydan okumayı hatırlayan muhalifler, Binali Yıldırım'la birlikte gülüşmeler eşliğinde çay içtiğini görünce büyük bir hüsrana uğradı. 

Benimse bu kareyi görünce iç sesimin yansımaları şöyle oldu:

- Çay içmek de direnişe dahil mi?

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni sloganı: Çay içe içe direneceğiz!

-Siyaset böyle bir şey işte; yumruk kaldırarak başladığın sürece, çay bardağı tutarak devam edebiliyorsun. 

- Binali Yıldırım yaa, yine yaptı yapacağını...

- Meclis'te vekiller yumruklaştığında "Aoww bunlar Türkiye'ye hiç yakışmayan manzaralar" diyoruz. Ee oturup çay içtiklerinde de yine yakıştıramıyoruz! Sizce de burda bi çelişki yok mu?

- "Kutuplaşma insanları konuşamaz hale getirdi" diye dert yananlar, iki parti lideri oturup çay eşliğinde sohbet edince " aa bak ne güzel oluyormuş" diyemiyor arkadaş.

- Bu Kemal Kılıçdaroğlu da ne yapsa millete yaranamıyor. Hatta CHP'lilere bile yaranamıyor! 

- "Ülke karanlığa gömülürken ana muhalefet partisi lideri oturmuş iktidar partisiyle çay içiyor, olacak şey değil" diyenler oturup demli bir çay içsin. İyi gelecek.

- Sohbet sırasında Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'a "Teklifi geri çekseniz ne güzel olur, ortam yumuşar" demiş. Binali Yıldırım teklifi çekmeden de ortamı gayet güzel yumuşatmayı başarmış.

- "Muhalefet bir çayla yelkenleri suya indirdi" diyenler bence Özgür Özel'in hakkını yemiş. Çünkü Özgür Özel, Binali Yıldırım'a espriyle "Başbakanların muhalefet kulisinde çay içmeye devam ettiği bir rejimi savunuyoruz" demiş. Çay içerken bile muhalefet adam...

O VEKİL KİM?

Genel Kurulda anayasa teklifinin 3. oylaması gerçekleşti. Çıkan sonuçların ilgi çekici bir yanı var. Geçersiz ve çekimser oylar...

Oylama sonuçlarını aşağıya yazdım. Fakat 3 oylamada da geçersiz oy kullanmayı becerebilen vekili acayip merak ediyorum. 

Hayır nedir yani? Sistemi toptan reddedip pul yerine zarfa başka bişey mi koyuyor ya da her türlüsü uyar deyip bütün pulları mı zarfa koyuyor? Fazla gerildik biraz makara olsun diye mi yapılıyor, anlamadık valla. 

Eğer bu 3 geçersiz oyu da veren aynı vekilse, kendisinden kamuoyuna bir açıklama yapmasını bekliyoruz. 

Maddelerin oylamasına geçilmesi için yapılan 1. tur oylama sonucu: 338 Kabul, 134 Ret, 2 Çekimser, 5 Boş, 1 Geçersiz.

1. Madde oylama sonucu 347 Kabul, 132 Ret, 2 Çekimser, 2 Boş, 1 Geçersiz.

2. Madde oylama sonucu 343 Kabul, 133 Ret, 1 Çekimser, 2 Boş, 1 Geçersiz.

twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra
 
  

Yorumlar