Bütün AK Partililer yargılanacak!

Bu köşede pek çok kez adaletin verdiği yanlış kararları yazdım.Kimse söylediklerime inanmak istemedi...

Bu köşede pek çok kez adaletin verdiği yanlış kararları yazdım. Bazı yazılarda, "Mahkemeler, verdikleri abuk sabuk kararlarla adeta ülkeye ve iktidara operasyon yapıyor" dedim. 

Kimse söylediklerime inanmak istemedi. 

Bazı yargı mensupları arayıp, "Bizi boş yere suçluyorsunuz. Kimseye operasyon yapıldığı falan yok. Birkaç arkadaşımızın aldığı saçma kararları tüm yargı mensuplarına mal etmeyin" diye sitem etti.

Adalet Bakanlığı da bizim Fetö'den bahsettiğimiz varsayımından yola çıkarak, "Adalet Bakanlığı'ndaki bütün Fetö'cüler temizlendi" diye açıklama yaptı.

Uzatmaya gerek duymadım, "Peki, siz bilirsiniz" dedim ve tartışmayı kapattım!

Ancak dün CHP'nin eski milletvekillerinden Dursun Çiçek benim kapattığım tartışmayı çok ilginç ve bir o kadar da korkunç bir noktadan ele alarak yeniden başlattı.

Ne söylediğini kendisinden dinleyelim:

"Hakimlerle, savcılarla görüşüyoruz. Onlara bazı yargılamaların bu soruşturmaların niye sonuçlanmadığını soruyoruz. 

Onlar da bize, "Türk yargısının durumunu biliyorsunuz, hâkim ve savcıların üçte biri sanık oldu, görevinden atıldı dolayısıyla bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok iktidarı düşürmek muhalefete düşer sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz' diyor.

Bunu söyleyenler arasında başsavcılar da var!"

Şimdi hepiniz, bunu söyleyen hakim ve savcıların, AK Partili isimleri hangi suçtan yargılamak istediklerini merak ediyorsunuz değil mi?

Onu da Dursun Çiçek söylesin:

"Vakti zamanında Fetö ile kurdukları ilişkiden dolayı yargılayacaklar"

Belki laf kalabalığından anlamamış olanlar olabilir diye tekrar özet geçeyim.

Adalet Bakanlığı'na bağlı bazı ulusalcı ya da Kemalist hakim ve savcılar, AK Parti'nin gelmiş geçmiş tüm yöneticilerini Fetö ile ilişkilerinden dolayı yargılamak için can atıyor.

Bunun için de CHP'lilere, "Siz bunları iktidardan indirin, gerisini bize bırakın" diyor.

Bir an, AK Parti'nin iktidardan düştüğünü ve partili herkesin Fetö ile ilişkiden dolayı yargılandığını varsayalım.

Nasıl olacak bu yargılama?

Bahsettikleri dönemde, ortada resmi olarak işlenmiş ve kayıtlara geçmiş bir suç yok. Suç olmadığı gibi suç örgütü de yok. Yani şimdinin Fetö terör örgütü, o dönemde Fetullah Gülen Cemaati olarak biliniyor.

Adamlar kafaya koymuş ama...

Olmayan bir suçtan ve olmayan bir suç örgütü ile ilişki üzerinden binlerce, belki de yüzbinlerce insanı yargılamak için gün sayıyorlar.

Adalet Bakanlığı bu işin peşine düşmeli ve CHP'nin ucundan kenarından ilgilendiği bütün hakim ve savcıların kimler olduğunu ortaya çıkarmalı...

Olmayan bir suçtan ötürü binlerce insanı yargılama hevesinde olan her kim var ise bu meslekten derhal ama derhal uzaklaştırılmalı...

Dipnot: "Süleyman Özışık, AK Partilileri yargılayacağını söyleyen hakim ve savcıların meslekten uzaklaştırılmasını istedi" diye fitne ve vesvese üretecek olanları peşinen uyarıyorum.

Asla böyle bir şey söylemiyorum.

Sadece bahsi edilen dönemde ortada bir suç ve suç örgütü olmadığını vurgulamaya çalışıyorum. Suçu olanlar var ise yargılanması için üzerime düşen ne ise yapmaya hazırım.

Yorumlar