Alın size adalet!

Tarih 8 Haziran 2016. Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne saldırıda bulunuyor.



Teröristlerden biri, eline aldığı silahla etrafı yaylım ateşine tutuyor. 

Bombanın etkisiyle yaralanıp yüzüstü düşen kadın polis memuru Nefize Özsoy'u görünce başucuna geliyor ve şarjörü sırtına boşaltıyor. Hem Nefize, hem de karnındaki henüz ete kemiğe yeni yeni bürünen bebeği oracıkta şehit düşüyor. 

Geride acılı bir eş ve 4 yaşında bir kız çocuğu bırakarak hakka yürüyor!

Aynı günün akşamı...

Televizyonlar, yapılan bu alçakça saldırıyı izleyicilerine duyuruyor. 

PKK'nın propagandasını yapan IMC isimli televizyon kanalı ise haberi izleyicilerine şu sözlerle duyuruyor:

"Midyat’ta gerillalar iki tane T.C. polisini vurdu!"

Şehit Nefize Özsoy'dan bir kaç gün önce PKK'lıların saldırısında yaralanan polis eşi Cumhur Özsoy, acı haberi aldığında dünya başında çalkalanıyor.

Doktorların, "Yolculuk yapamaz" raporuna aldırış etmeden uçağa atlıyor ve cenazenin töreni için eşinin naaşının getirildiği baba ocağı Edirne'ye geliyor. 

Cenaze namazına katılanlardan biri de Kemal Kılıçdaroğlu'dur. 

Cumhur Özsoy, yanına sokulup saf tutan CHP liderini gördüğünde, yanındaki emniyet müdürüne dönüp, "Ben bu adamla yan yana saf tutmak istemiyorum" diye isyan ediyor. 

İsyanının çok önemli bir nedeni vardır çünkü...

Yanında saf tutan CHP lideri, Nefize şehit düşmeden bir kaç gün önce "Midyat’ta gerillalar iki tane T.C. polisini vurdu!" diye yayın yapan İMC televizyonunun yayınına katılmış ve PKK'nın saldırılarının sebebini, demokrasinin olmamasına bağlamıştır.

Bütün rica ve itirazlara rağmen Cumhur Özsoy, "Ben bu adamla yan yana durmayacağım" diyor ve yerini değiştiriyor. Bu inanılmaz tepki, aynı günün akşamında tüm haber kanallarında neredeyse birinci haber olarak veriliyor.

Aradan bir kaç hafta geçiyor...

Mezardaki eşini ve minik bebeğini ziyarete giden Cumhur Özsoy, kendisini dehşete düşüren manzarayla karşılaşıyor. 

Eşinin, nüfus cüzdanında ve şehadet beratında "Özsoy" olarak geçen soyismi değiştirilmiş, evliliği boyunca kullanmadığı kızlık soyadı mezar taşına kazınmıştır.

Cumhur Özsoy bu işi kimin yaptığını soruşturunca, işin altından Edirne'nin CHP'li belediyesi çıkıyor. 

İtirazda bulunuyor. 

Belediye yapılan itiraza, "Biz, şehidin ismini Nefize Çetin Özsoy olarak değiştirilmesini uygun gördük" cevabı vererek polis memuru Cumhur Özsoy'u kapı dışarı ediyor. 

Valilik, "Hukuksuzluk yapıyorsunuz" diyerek kendisine müracaat eden acılı eşi, "Evet, yaptık" cevabıyla geri gönderiyor. 

Belediye bununla da yetinmeyip bir hukuksuzluğa daha imza atıyor. Nefize Özsoy ismi taşıyan sokağın ve kültür merkezinin adını da Nefize Çetin Özsoy olarak değiştiriyor. 

Eşinden sonraki tek varisin, yani Cumhur Özsoy'un tüm itirazlarına ve isyanına rağmen yapılıyor bu hukuksuzluk...

Buraya kadar meseleyi tam kavrayamadıysanız, daha basit şekilde anlatayım.

Kimliğinde ve şehadet beratında adı soyadı, "Nefize Özsoy" olarak geçen polisin adı, mezar taşında ve sokak levhalarında  "Nefize Çetin Özsoy" olarak değiştiriliyor. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kayıtlarına göre PKK'nın şehit ettiği "Nefize Çetin Özsoy" diye biri yok!

Bu durum onu şehitler listesinin dışında tutuyor!

Niye?..

Nefize Özsoy'un kocası Cumhur Özsoy, Kemal Kılıçdaroğlu için, "Ben PKK televizyonuna çıkan bu adamla yan yana saf tutmam" dedi diye...

Ve canına yandığımın ülkesi...

Kendisine bir tepki gösterildi diye elindeki belediye gücünü kullanarak şehidi yok sayan Kemal Kılıçdaroğlu, hak hukuk ve adalet istiyor.

Bir adam, elinde hepi topu üç beş belediye varken böylesi muhteşem bir adalet dağıtıyorsa, varın iktidara geldiğinde nasıl bir adalet dağıtacağına siz karar verin.

Dipnot: Yapılan bu hukuksuzluk, şehidin eşi Cumhur Özsoy tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu beyefendiye iletildi. 

Benim bildiğim, benim tanıdığım, benim vicdanına kefil olduğum Yalçın Topçu beyefendi bu işin peşini bırakmayacaktır.

SOSYAL MEDYADA TAKİP İÇİN:

twitter.com/slymnoz

facebook.com/slymnoz


instagram.com/suleymanozi

Yorumlar