Abdullah Gül ne yapıyor?

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'da bir dizi temaslarda bulundu ama ne konuşuldu kimse bilmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'da bir dizi temaslarda bulundu ama ne konuşuldu kimse bilmiyor. 

Bildiğimiz, gördüğümüz tek şey, sol yanına PKK'lı bir teröristi alıp fotoğraf çektirmesi. Her seçim döneminde HDP ve PKK ile yakınlaştığı için, kamuoyu bu duruma pek fazla şaşırmadı. 

Asıl şaşırtıcı olan, bu görüşmeden hemen sonra eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan gizli buluşmaydı.

Tabi bu görüşmenin detayları da sır gibi saklanıyor. 

Gazeteciler dün Kılıçdaroğlu'na bu görüşmenin içeriğini soracak oldu ama araya giren korumalar CHP liderini adeta kaçırır gibi uzaklaştırdı.

Dün sosyal medyada bu konuya dair pek çok yorum yer aldı. Takip ettiğim kadarıyla kamuoyunu şaşırtan bir gelişme olmuş. Herkes, "Böyle bir buluşma beklemiyorduk. Acaba ne konuştular?" diye sorup duruyor.

Ortaya bazı tahminler de atılmıyor değil.

Kimileri, "Abdullah Gül, ortak aday gösterilmesi koşuluyla İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı'na aday olabilir" diyor. 

Ancak görüşmenin nedeni bu değil. Sizi fazla merakta bırakmadan anlatayım. 

Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır. 

Abdullah Gül'ün bir parti kurma, ya da bir partinin başına geçme hazırlığı içinde olduğunu, Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretler başta olmak üzere bazı STK temsilcileriyle de gizliden gizliye görüştüğünü yaklaşık 1 yıl önce duyurmuştum. Aslında bu yeni oluşum Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce harekete geçecekti ama işler planlandığı gibi gitmediği için ertelendi. 

Hangi tarihe ertelendiğini merak ediyorsanız, söyleyeyim.

Yerel seçimlerden hemen sonra harekete geçilecek. Kılıçdaroğlu ile Gül arasında gerçekleşen görüşme, bu yeni oluşumun temelini atmak içindi. 

O temelin atılabilmesi için, AK Parti'nin bu seçimlerden zayıflamış olarak çıkması gerekiyor. Sadece oy oranı alarak değil, İstanbul ve Ankara gibi şehirleri de kaybetmesi gerekiyor. 

İşte görüşmenin ana konusu da zaten bu mesele üzerine kurulu...

Duyduğuma göre Abdullah Gül, İstanbul için Ekrem İmamoğlu yerine, AK Parti'den de oy alabilecek bir isim önerisinde bulunmuş. 

AK Parti'yi, AK Parti'nin içinden çıkan, herkesin sempatisini kazanmış ve başarılarıyla nam salmış bir ismin zayıflatabileceğine dair görüş bildirmiş. 

Tahmin edemeyenler için söyleyeyim. O isim, bir dönem ekonominin dümeninde oturan Ali Babacan! 

Babacan'ın bu durumdan haberi var mı ya da Kemal Kılıçdaroğlu bu ismi kabul eder mi bilmiyorum tabi...

Bu arada Abdullah Gül'ün yeni bir parti ya da oluşum içinde yer alacağımı söyledim ama. Yeni parti yerine hazır bir partinin başına da geçebilir.

Bu parti büyük ihtimalle Saadet Partisi olabilir

Fatih Erbakan'ın Refah Partisi'ni kurmasından sonra pili tamamen biten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile buluşması boşuna değildir herhalde...

Öyle değil mi?

Yorumlar