25 Haziran'da kazma bitti kürek var!

Başbakan'dan gençlere mesaj var

24 Haziran seçimleri için dün, son üçten geriye sayımın başladığı gündü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara'nın 6 ilçesinde gerçekleştirdiği mitingleri ekibiyle beraber izleme imkanı buldum.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki sadece miting alanlarında değil geçtiğimiz her yerde Binali Yıldırım'a büyük bir sevgi gösterisi ve teveccüh vardı. Binali Yıldırım da bu teveccühü karşılıksız bırakmayarak hep aynı güleryüz ve samimiyetle kucakladı insanları.

Ankara mitinglerinin en çarpıcı kısmı ise Sincan mitinginden Polatlı mitingine konvoyla değil Yüksek Hızlı Tren'le geçmek oldu.

Ankara'dan İstanbul'a, Konya'ya, Eskişehir'e giden hızlı tren Yozgat, Sivas ve Erzincan'a da gitmeye hazırlanıyor. Hedef demiryollarında bu projelerin Doğu'ya kadar her ili kapsaması.

Binali Yıldırım'ın yüksek hızlı tren projesindeki emeklerini biliyoruz. Dolayısıyla şimdi imzasını taşıyan bu projeyle bir mitingden diğerine giderken eminim bunun gururunu yaşıyordu.

Trende sohbet ederken bunu da hatırlayarak Başbakanlığı döneminde içine en çok sinen, "iyi ki bana nasip oldu" dediği projenin hangisi olduğunu sordum kendisine.

"Hangi birini sayayım ki..." diyerek devam etti: "Projelerin hepsi çok anlamlı, çok güzel projeler yaptık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye çağ atlattık. Alt yapıda, yollarda, havaalanlarında, demiryollarında, denizcilikte, limanlarda, haberleşme, internette, sosyal medyada, bütün bu alanlarda Türkiye 2002 yılında dünyada 39. sıradaydı şimdi 9. sıraya yükseldi. Bunlar hep son 15 yılda oldu".

"Ama illaki biri gözbebeğinizdir" demem üzerine "Şu proje nasıl mesela?" deyip, bana içinde bulunduğumuz yüksek hızlı treni işaret etti.

Ardından "Bu da 100 yıllık bir hayaldir... Cumhurbaşkanımızın indiği, dünyanın en büyük havalimanı da bizim mega projelerimizin başında geliyor. Avrasya Tüneli var, Marmaray var asırlık rüya... Denizin altından iki kıtayı birleştiren... Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, Osmangazi Köprüsü var, Ovit Tüneli var, Cankurtaran Tüneli var... Yani bundan sonra bir kısmını Muharrem İnce'ye liste olarak vereceğim, o saysın. Ben yoruldum, sen devam et diyeceğim. Anlatacak bir şeyi yok çünkü" cevabıyla Muharrem İnce'ye de gönderme yapmadan geçmedi.

hatice kübra internethaber

Peki onlarca büyük projenin içinde isteyip de yapamadığı, içinde kalan bir proje var mıydı?

Başbakan Binali Yıldırım bu soruma da kendine has, muzip üslubuyla cevap verdi:

"İçimde kalan hiçbir şey yok. Daha ne olacak? Türkiye'nin 94 yıllık yönetim sistemini değiştirdik. Başbakanlığı kendi elimizle tasfiye ettik ama durup dururken değil. İşler bitince tasfiye ettik. Her şeyi yapınca artık dükkanı da kapatmak gerekiyordu, onu da yaptık".

Gelelim seçimlere...

Seçimlere birkaç gün kala son tabloyu şöyle değerlendirdi: "CHP'nin dahil olduğu ittifakın dört tane resmi ortağı bir tane gizli ortağı var. Bu gizli ortak da HDP. Buna rağmen geldiğimiz noktada iyi bir tablo var. Durum istediğimiz şekilde Elhamdülillah, milletimizin desteği tam. Coşku, heyecan dorukta. Bunun bereketini sandıklarda göreceğiz. İnşallah Pazar günü milletimizin destekleriyle oylarıyla bu işi bitireceğiz."

Torunlarına düşkünlüğünü bildiğimiz Binali Yıldırım'a seçimlerden sonraki planını sordum. Torunlarıyla bir tatil düşünüyor muydu acaba?

O da bana dedesinin bir sözüyle cevap verdi: "Eskiden tarlaları sulamak için ark kazardık biz. Benim rahmetli dedem birisi çok yorulduğu zaman derdi ki; evladım sen çok yoruldun, kazmayı bırak da küreği al. Biz de 25 Haziran'dan itibaren kazma bitti, kürek işi var."

Yani anlayacağınız "durmak yok, yola devam" dedi.

Son olarak özellikle sosyal medya kullanıcıları için bir mesaj istedim kendisinden. Mesajı elbette videolu verdi. Sizler için onu da aşağıya bırakıyorum. İzlersiniz. Ama özetle mesajdan çıkan sloganı buraya da yazayım: "Yolda hız felaket, internette hız berekettir. Tepe tepe kullanın"

Yorumlar