GÜNÜN MUHABİRİ

İzzet Çapa

Hürriyet

İzzet Çapa
Sadi Şirazi'nin meşhur "Dertsiz adam yoktur, varsa da adam değildir" sözünden ilham alan Hürriyet yazarı İzzet Çapa bu pazar günkü köşesi için, bayramla birlikte iyice tenhalaşan İstanbul trafiğine taksici olarak daldı.

"Otomatik vitesten manuele geçişim pek kolay olmadı ama adeta toplumun tansiyon aleti görevini yapan taksilerde, insanların ruhuna daha yakından dokunabileceğimden emindim." diyen Çapa şöyle devam etti yazısına:

"Nur içinde yatsın Ecevit'in meşhur kasketi ve takma bıyığımla tebdil-i kıyafet işlemini tamamlayıp attım kendimi yollara...

Şirazlı Sadi haklıydı, semt semt dolaştığım İstanbul sokaklarında ilk gözen çarpan şey, bizim diyarda da dertsiz kimseciklerin kalmadığıydı. Kimisinin aklı seçimdeydi, kimisinin geçimde...

Arabaya binenlerle, taksimetreyi açar açmaz "İyi bayramlar" diye başladığımız muhabbet, birkaç dakika sonra genellikle "Ne olacak bu memleketin hali?" sorusuna cevap arar duruma geldi.

Direksiyon salladığım iki gün boyunca şahit olduğum konuşmalar, Ali Kırca'nın efsane "Siyaset Meydanı"na taş çıkaracak cinstendi."

İzzet Çapa bu cevval taksici haliyle günün muhabiri olmayı haketti.





ÇOK OKUNANLAR