GÜNDEM

Zülfü Livaneli'nin Kardeşimin Hikayesi romanı nasıl çalındı?

Zülfü Livaneli'nin 2013 yılında yayımlanan 'Kardeşimin Hikâyesi' kitabının kopyala yapıştır yöntemiyle çalındığı ortaya çıktı.

Zülfü Livaneli'nin Kardeşimin Hikayesi romanı nasıl çalındı?

Hürriyet gazetesi yazarı İhsan Yılmaz, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

“Bir kitabın çok satması için ne yapmak gerekir diye sorsalar, asla aklıma gelmeyecek bir cevapla karşılaştım bu hafta. Basitmiş meğer. Alırsınız çok satan bir romanı, kapağını, içindeki kahramanların isimlerini değiştirip bir-iki cümle de eklediniz mi tamamdır” diye yazan İhsan Yılmaz, Zülfü Livaneli’nin “Kardeşimin Hikâyesi” adlı romanının nasıl çalındığını anlattı.

İhsan Yılmaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Zülfü Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikâyesi’ adlı romanı 2013 yılında yayımlanmıştı. Okuru çok sevdi ve satışı 500 bini geçti. Konusu, anlatımı ve kurgusuyla gerçekten iyi bir Livaneli romanıydı.

Romanın yayıncısı Doğan Kitap’ın editörlerinden Tanıl Yaşar gittiği bir kitapçıda yeni yazarların kitaplarını karıştırırken oldukça tanıdık cümlelerle karşılaşmış.

Nursen Karayanız’ın bu yılın başlarında Kariyer Yayınları’ndan çıkmış romanı ‘Kıyamet Çiçeği’ymiş bu.

Romanın sayfalarında ilerledikçe Zülfü Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikâyesi’nin içinde bulmuş kendini Yaşar. Farklı bir yazar adı, farklı bir kapak ama cümleler Zülfü Livaneli’nin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar