GÜNDEM

Özkök o programı neden terkediyordu?

Ertuğrul Özkök, bugüne kadar katıldığı programlarda kendine ait çok şey anlattı. Ancak ilk defa neden bu kadar çok döndüğünü de açıkladı...

Özkök o programı neden terkediyordu?
GAZETECİLER.COM - Ertuğrul Özkök bugün köşesinde ilginç bir televizyon programını anlattı.  CNN Türk'te Mesut Yar'ın programına davet edilen ve Özkök'ün, canlı yayına girmeden önce makyaj odasında yaşadığı tartışma köşesinde yer aldı.

"Makyaj odasına girdiğimde bir sürprizle karşılaştım. Odada yazar İskender Pala oturuyordu. Gece geç saatlerdi. Anında önyargılardan oluşan şöyle bir zincirleme reaksiyon başladı.

İskender Pala, askeri darbelerle ilgili kitap yazmış bir yazardı.  Demek ki, onun geleceğini haber vermeyerek, beni yine bir darbe tartışması içine çekmeyi planlıyorlardı. Belki paranoyakça bir düşünce, ama o anki hissiyatım böyle oldu.

* * *

Oysa artık hiçbir tartışmaya girmek istemiyorum. Yorgunum. Tartışmaya inanmıyorum. Tartışma, makul bir şey söylendiğinde ikna olabilecek karaktere sahip insanlar arasında olur.

Oysa son zamanlarda katıldığım toplantılarda, bir tartışmadan çok, yok etmeye yönelik bir “kesin inançlılar” savaşı içinde buldum kendimi. Tartışmak, her gün biraz daha kısalan hayatımdan bir günün çalınması daha gibi geliyor bana.

Programa katılmayacağımı söyledim. Ayrılmaya hazırlanırken, İskender Pala sakin bir ifadeyle konuşmaya başladı: “Ertuğrul Bey, ben de buraya tartışmaya gelmedim. Yunus Emre üzerine çıkan kitabımı konuşmak üzere kabul ettim. Merak etmeyin” dedi.

O an, köşede beni sessizce ve nezaketle dinleyen bu insana yaptığım nezaketsizliği anladım. İskender Pala ilgiyle okuduğum bir yazardı. Bugüne kadar hiç karşılaşmamıştık. Nasıl bir insan olduğunu hiç bilmiyordum.

Biraz sonra Mesut Yar geldi. O da nazik bir üslupla, “Merak etmeyin. Yumuşak, keyifli bir program olacak” dedi.

* * *

Yeterince yatışmadım, ama maraza çıkaran bir insan olarak görünmemek için, “Ben söyleyeceğimi söyler, sonra ayrılırım” dedim.

Bizim dışımızda Kadir Çöpdemir, İzmirli senarist ve oyuncu Gülhan Tekin vardı.

Harika bir program başladı.

Fevkalade efendi, bir o kadar entelektüel bir İskender Pala ve acayip eğlenceli bir Kadir Çöpdemir, hep birlikte hem eğlendik, hem de güzel bir program yaptık.

* * *
 
Kadir Çöpdemir, o harika esprisiyle nasıl bir dönek olduğunu anlattı.

Ben de ona, “Kadir sen döneğim diyorsun, kimse sana yüklenmiyor. Bana ise yıllarca hep dönek diye ağızlarına geleni söylediler, yerden yere vurdular. Bu nasıl bir iş” dedim.

“Ertuğrul Bey, ben harbi döneğim. Türkiye Komünist Partisi’den, hani şu Laz İsmail’in, hakiki Komünist Partisi’nden, Kaddafi’nin yeşil kitabına döndüm. Yani ben radikalim. O nedenle kimse bir şey diyemedi. Ama siz, döne döne Türkiye İşçi Partisi’nden Özalcılığa döndünüz”
diye espri yaptı.


ÇOK OKUNANLAR