GÜNDEM

Özgür Gündem gazetesi geri geliyor

Ödüllü Press filmiyle yeniden gündeme gelen Özgür Gündem gazetesi bugünlerde yeniden günlük olarak çıkma hazırlığında.

Özgür Gündem gazetesi geri geliyor
GAZETECİLER.COM - Günlük gazetesinin sürmanşetindeki duyuruya göre bir döneme damgasını vuran Özgür Gündem gazetesi yeniden günlük olarak yayınlanma hazırlıklarını sürdürüyor.

Halihazırda sinemalarda gösterimde olan ödüllü film Press ile gündeme gelen Özgür Gündem gazetesi Türkiye'de en çok kapatılan gazetelerden biri.

ÖZGÜR GÜNDEM'İN SERÜVENİ

30 Mayıs 1992’de Türkiye’de adı baskılarla anılan Özgür Gündem’le günlük gazete serüvenine başladı. Gazete hakkında üç kez 30 gün, 15 kez 15 gün, iki kez 10 gün olmak üzere toplam 20 davada kapatma kararı çıktı. Gazeteciler ve editörler toplam 147 yıl hapis cezası ve 21 milyar lira para cezasına çarptırıldı. Büroları defalarca basıldı, çalışanları katledildi. Kapatmalara rağmen Gurbetelli Ersöz’ün Genel Yayın Yönetmenliğinde yayın hayatını sürdüren Özgür Gündem gazetesi 10 Aralık 1993 tarihinde, Dünya İnsan Hakları Günü’nde yüzlerce polis tarafından basıldı ve çalışanları gözaltına alındı. Genel Yayın Yönetmeni Ersöz, tutuklandı.

Gazete kapandıktan sonra Ülkede Özgür Gündem, Gündem, Yaşamda Gündem, gibi isimler ile yoluna devam etti. 17 Ocak 2007’de yayın hayatına başlayan Gündem Gazetesi’nin yayını 6 kez durduruldu. Bir yılda 6 kez kapatılan Gündem Gazetesi, İnternet üzerinden de engellendi.
ÇOK OKUNANLAR