RÖPORTAJ

Zaman yazarı Etyen Mahçupyan oyunu açıkladı!

Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, seçime saatler kala oyunu 8. defa AK Parti'ye vereceğini açıkladı.

Zaman yazarı Etyen Mahçupyan oyunu açıkladı!
Hangi partiye oy vereceğini açıklayan gazeteciler arasına Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan da girdi. Mahçupyan yerel seçimlere saatler kala " 8. defa yine AK Parti diyeceğim.” dedi. 

Sabah Gazetesi'ne konuşan Etyen Mahçupyan, Twitter ve Youtube yasakları ile ilgili de konuştu. İşte Mahçupyan'ın çok konuşulacak röportajından çarpıcı bölümler:

“20 yıldır Erdoğan’a oy veriyorum. 8. defa yine AK Parti diyeceğim."

 
AK PARTİ 10 YIL DAHA İKTİDARDA
 
-Bu konuda çok şey yazıldı çizildi. Seçimlere saatler kala, bugünden bakıldığında cemaat-AK Parti kavgasının neden çıktığı konusunda ne düşünüyorsunuz?
 
-Bu kavganın en önemli nedeni AKP nin alternatifsiz hale gelmesi, Giderek de kendi tabanını genişleterek iktidarını sürdürme yeteneğini kazanması. AK Parti’nin %30′lardan başlayıp %50′lere gelme süreci insanların Müslümanlaştığını göstermiyor. Aksine toplum sekülerleşirken AK Parti oyunu artıyor.

-2002 yılından bu yana sayısız kez bu yükselişin önüne geçilmeye çalışıldı. 17 Aralık operasyonu da bunlardan biri. Neden başarısız olundu?

 

Bu yükselişin önüne geçmek için AK Parti’den daha ilerici, reformist ve demokrat olmanız gerekir. Öyle bir parti yok şu an ortalıkta. O zaman bu AK Parti ile daha ne kadar yaşayacağız diye sorabilirsiniz. Ben 2002′de ilk kazandığı zaman en az 4 seçim daha alır demiştim. Bu gözüken bir sosyolojiydi. Şu anda önünde en az 10 yıl daha var.

 
TWİTTER, YOUTUBE SINIRLAMASI SEÇMENİ ETKİLEMEZ
 
-Seçimlere kısa bir süre kala Twitter ve Youtube yasağı ile karşı karşıya kaldık. Bir iki gün içinde açılacağı yönünde bilgiler de geliyor. Sizce bu yasaklar seçmen tercihini değiştirir mi?
 
Etkilemeyeceği çok ortada. Seçmen niçin oldu diye bakıyor. O kadar siyasallaşmış bir seçmen var ki şu an ortada. Kararsızların hiç olmadığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bu yüzden seçmen davranışını etkileyecek bir tarafı yok. Öte yandan sosyal medyada alınan önlemlerin gerekçesi de mantıklı bir gerekçe. Bunun Avrupa’da da örneklerini biliyoruz. Bu Avrupa’da anlatılamayacak bir şey değildi. Hükümet istese çok kolay bunu Avrupa’ya izah edebilirdi.
 
OYUMU AK PARTİ’YE VERECEĞİM
 
-Yazarlar arasında moda oldu. Bazı yazarlar seçimlere kısa bir süre kala bu tercihlerini kamuoyu ile paylaşıyor. Siz oyunuzu hangi partiye vereceksiniz?
 
-Ben oyumu AK Parti’ye vereceğim. O zaman da söyledim. Başbakan’ın üslubunu çok beğendim için falan değil. Türkiye’de sosyolojik bir olay oluyor. Bir tür halkın merkeze doğru gelerek Türkiye’yi demokratikleşmesine katkıda bulunduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu Türkiye tarihinde ilk kez oluyor. Türkiye eğer bir gün demokrasi olacaksa muhafazakar kesim üzerinden olacak. Muhafazakar kesim ne kadar demokrat olabilirse o kadar olacak. Bunun taşıyıcısı olan AK Parti bunu kendi içinde ne kadar taşıyabilirse, Türkiye o kadar başarılı olacak. Dolayısıyla benim oyum, tarihsel olarak Türkiye’nin şu anki dönüşümüne ve şöyle ya da böyle o dönüşümün AK Parti tarafından taşınıyor olmasına.
20 YILDIR ERDOĞAN’A OY VERİYORUM
 
-AK Parti’ye ilk kez mi oy vereceksiniz?
 
-94′teki yerel seçimlerden beri ben Refah Partisi ve AK Parti’ye oy veriyorum. Dolayısıyla 20 yıldır bu çizgiye oy veriyorum. Her seferinde de bu mantıkla oy verdim. Benim şu anki konjonktür benim kararımı değiştirecek bir şey değil.
 
ÇOK OKUNANLAR