GÜNDEM

Yurt Gazetesinden 'Çağlar Cilra' açıklaması! Özrü kabahatinden beter!

Yurt Gazetesi 'Çağlar Cilara' röportajını neden yayından kaldırıldığına dair zorunlu bir açıklama yayınladı.

Yurt Gazetesinden 'Çağlar Cilra' açıklaması! Özrü kabahatinden beter!

Yurt gazetesinde kendisi ile yapılan röportajın yayından kaldırılmasına sosyal medyadan tepki gösteren Çağlar Cilara’ya  gazeteden cevap gecikmedi.

Yurt gazetesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada röportajın geri çekilmesinin iki nedeni olduğu belirtildi. Gazete yönetimi okurlardan özür dilerken Çağlar Cilara'yı sorularla alakasız vermekle suçladı. 

Yapılan açıklamada şöyle:

Muhabirimizin ulaştığı program sunucusu Çağlar Cilara, sorulan sorularla pek de alakası olmayan yanıtlar vermiş ve bu yanıtlar ne yazık ki editöryal süreçten geçemeden, hızla yayına alınmıştır. Haberin geri çekilmesi üzerine ise Cilara sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerini sıralamıştır. Eleştiri elbette hiçbir zaman suç değil, olamaz. Ancak eleştiri boyutunu açık şekilde aşan bir tablo karşımıza çıkmıştır. Elbette röportaj talebi çalışma arkadaşımızdan gelmiştir ama bu yönlendirmelerle dolu röportaj yazı işlerinin kontrolü dışında yayınlanmıştır. Bu durum nedeniyle okurlarımızdan özür dileriz.

Haberin yayından alınmasının iki temel sebebi bulunuyor. Bu zorunlu açıklamayı yapmamızın kaynağını da bunlar oluşturuyor.

Birincisi, Cilara sorulan dört sorunun da üzerinden atlayarak sorulmayan konulara dair beyanlarda bulunmuştur.  Sorularla örtüşmeyen yanıtlar vermiştir.

İkinci olarak, kanal yönetiminin kendisine ne açıklama yaptığını sorduğumuz Cilara, "TV5 yönetimi ile birlikte bu kararı aldık" derken, kanalın ne kadar iyi niyetli olduğundan bahsetmektedir

Söz konusu içeriğin yayından alınmasından sonra sosyal medyada başlayan ve ufak çaplı bir linç kampanyasına dönen girişimi hayretler içinde izledik, sonunda bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik.

Okurumuzun değerli vaktini böyle suni bir gündemle yeterince aldık. Konuyla ilgili açıklamamızın yeterince detaylı, hatta kimileri için de fazlasıyla öğretici olduğunu düşünüyoruz. Biz bu tartışmayı bir daha açmamak üzere burada noktalıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar