GÜNDEM

Yunanistan'da gazeteciler grevde

Yunanistan'da, gazeteciler, hükümetin kısıtlamalarına karşı greve gitti. Grev nedeniyle televizyon ve radyolarda haber yapılmıyor. Yarın da gazeteler çıkmayacak.

Yunanistan'da gazeteciler grevde
GAZETECİLER.COM -Yunanistan'da, gazeteciler, hükümetin kısıtlamalarına karşı grevde. Gazetecilerin işten atılmasının kolaylaştıran uygulamaları protesto eden gazetecilerin grevi yarın sabah 06.00'a kadar sürücek.

Yunanistan'da 12 Milyar Euro tutarındaki kısıtlamalara karşı büyük grev ise Çarşamba günü yapılacak. Ülke çapındaki genel grev nedeniyle, okul ve kamu binaları kapalı olacak. Ayrıca kamu taşımacılığı sektörü çalışanları da greve katılacak.

Yunanistan, AB ve İMF baskısı ile, bütçe açığını kapatmak için ağır kısıtlamalara gidiyor. Yunanistan halkı, daha fazla kısıtlamayı kaldıramayacağını belirtirken, hükümet, AB yardım fonundan yararlanmak için kısıtlama yapmak zorunda olduğunu ifade ediyor. Başını Almanya'nın çektiği AB ülkeleri, kısıtlamaları gerçekleştirmemesi durumunda Yunanistan'ı Euro bölgesinden atmakla tehdit ediyor.

(muhalefet.org)

ÇOK OKUNANLAR