GÜNDEM

Yücel Hacaloğlu hayatını kaybetti

Ankara’da vefat eden gazeteci Yücel Hacaloğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Yücel Hacaloğlu hayatını kaybetti

Ankara’da vefat eden gazeteci Yücel Hacaloğlu 8 Ocak 2018 Pazartesi günü Kocatepe Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

TGC Üyesi, basın şeref kartı sahibi Yücel Hacaloğlu Ankara’da 6 Ocak 2018’de vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir süredir tedavi gören gazeteci Yücel Hacaloğlu için baş sağlığı mesajı yayınladı.


Mesajda “Kıymetli meslektaşımız Yücel Hacaloğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Yücel Hacaloğlu’nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.


Yücel Hacaloğlu 8 Ocak 2018 Pazartesi günü Ankara’da Kocatepe Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Yücel Hacaloğlu kimdir?

1936 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Çağlayan köyünde doğdu. İlk eğitimini Kars'ta, liseyi Trabzon'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 1957'de gazeteciliğe başladı. Yelken, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Son Havadis, Sabah gibi gazete ve dergilerde çalıştı.

1974 yılında Kıbrıs Harekatı'nı izleyen ve esir düşen 10 gazeteci arasındaydı. Alparslan Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu dönemde, Başbakanlık Basın Müşaviri olarak görev yaptı. Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda danışman olarak çalıştı. 2001 yılında emekli oldu. Türk Ocakları Genel Merkezi'nde yönetici görevlerde bulundu. Türk Ocakları Danışma Kurulu ve Türk Yurdu Dergisi Yayın Kurulu üyeliği yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar