KİTAPLIK

Yılmaz Özdil'in önsözüyle 'Bünyemiz ve Künyemiz'

Yılmaz Özdil'in önsözüyle sunulan kitap örneklerine Batı'da sık rastladığımız tarzda bir rehber niteliğinde

Yılmaz Özdil'in önsözüyle 'Bünyemiz ve Künyemiz'
Dr. Murat Tuğrul Eren geçtiğimiz günlerde Bünyemiz ve Künyemiz adlı kitabıyla okurlarla buluştu. Yılmaz Özdil'in önsözüyle sunulan kitap örneklerine Batı'da sık rastladığımız tarzda bir rehber niteliğinde.

Eren, bedenlerimize bakarak toplumun da röntgenini çekiyor ve hastalıkların toplumsal izlerini sürüyor. Üstelik bunu son derece akıcı, esprili bir dille yapıyor. Erken boşalmadan kansere, doğru doktor seçiminden bitkisel desteklere birçok konu Bünyemiz ve Künyemiz'de okurunu bekliyor. Sağlıklı yaşam önerileri, sigara ve alkolün hayatlarımızdaki yeri, kanserle savaş… Tüm makalelerin ortak noktası esprili, akıcı ve sınırları kimi noktalarda zorlayan bir dil tutturulmuş olması.

DenemeÖzellikle sigara ile ilgili makaleler hem öğretici hem de eğlenceli, “Hepsini tek tek yakacağım, pardon yazacağım, ancak her akıllı etütçü gibi, önce tarihin dumanını içime çekip size üfleyeceğim ki, düşmanımızı daha iyi tanıyalım… Şimdi bir sigara molası.” diyor Eren, keyif verici maddelerle savaşı da bu sözlerle başlatıyor.Cinsel hastalıklar, bitkisel destekler, kanserle mücadele, doğru doktor seçimi… Bünyemiz ve Künyemiz taşıdığımız bedeni ve yaşadığımız toplumu mizahi bir yaklaşımla gözden geçirmek için hoş bir fırsat.
ÇOK OKUNANLAR