KİTAPLIK

Yılmaz Özdil büyük şok! O yazısı çalıntı çıktı...

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, dünkü köşesinde yer alan hikayeyi "Babamı Beklerken" isimli kitaptan intihal yapmış.

Yılmaz Özdil büyük şok! O yazısı çalıntı çıktı...
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, dün yayımlanan köşe yazısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın adını  "hulusi bey" diye küçük harflerle yazmış ve kanserden ölen Balyoz davası sanığı Amiral Cem Aziz Çakmak'ın kızının cezaevindeki nikah törenini anlatmıştı.

Özdil'in "hulusi bey" başlıklı yazısının, intihal olduğu ortaya çıktı. Yazarın, makalesinin büyük bölümünde anlattığı Cem Aziz Çakmak'ın kızının hikayesinin, 2013 yılında  Vatan Gazetesi eski İstihbarat ve Haber Araştırma Servisi Müdürü Burak Bilge'nin "Babamı Beklerken" isimli kitabından birebir kopyalandığı ancak söz konusu makalede herhangi bir kaynak da gösterilmediği belirlendi.



İşin ilginç yanı, söz konusu hikaye, 15 Haziran 2013 tarihli Vatan Gazetesi'nde de geniş şekilde yer bulmuştu.

________________________________________________________________

________________________________________________________________

Özdil'in kaynak göstermeden kitabındaki öyküyü paylaşması sonrasında açıklama yapan Bilge, "Yılmaz Özdil yine kitabımızdaki bir öyküyü hiçbir kaynak göstermeden aynen kendi yazısı gibi yayınlamış. Üstelik bunu ilk kez de yapmıyor. Türkiye'nin "saygın" yazarlarının dahi emek hırsızlığı yapması ne üzücü..." dedi.

İŞTE O KİTAP

 

ÇOK OKUNANLAR