GÜNDEM

Yıllarca Hürriyet'in sitesini yönetmişti! Bülent Mumay'ın yeni adresi neresi oldu?

Bülent Mumay'ın yeni adresi belli oldu. Mumay Cumhuriyet'te dijital içeriklerden sorumlu olacak.

Yıllarca Hürriyet'in sitesini yönetmişti! Bülent Mumay'ın yeni adresi neresi oldu?

Uzun yillar Hürriyet'in internet sitesini yöneten Bülent Mumay, Cumhuriyet'e transfer oldu. Mumay, gazetede Dijital Medya Koordinatörü olarak görev yapacak.

Gazetecilige 1996'da Hürriyet'te baslayan Bülent Mumay, yaklasik 15 yillik basili gazetecilik deneyiminin ardindan Hürriyet internetin basina atanmisti. Internet gazeteciligi üzerine yüksek lisansi bulunan Mumay, Icra Kurulu üyeligi yaptigi Hürriyet Grubu'nda dijital dönüsümü yürüten ekipte yer almisti.

Medyatava'nın özel haberine göre gazeteci-yazar Bülent Mumay, Gezi dönemindeki insan haklari odakli yayinciligi nedeniyle Uluslararasi Basin Enstitüsü IPI'nin SEEMO Insan Haklari Ödülü'nü almisti. Mumay, Yayin Koordinatörü olarak görev yaptigi Radikal gazetesinin yenilenmesi sürecinde de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin En iyi Birinci Sayfa ödülüne layik görülmüstü. 2014'te de Ingiltere Disisleri Bakanligi tarafindan Yilin Genç Lideri olarak seçilmisti.

Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi'nde yeni medya üzerine dersler veren Mumay, son olarak BirGün gazetesinde köse yaziyordu. Mumay, yaklasik iki yildir da Almanya'nin en saygin gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung ve WDR'nin Sansürsüz Türkiye portalinde düzenli köse yazarligi yapiyor. 2014 yilindan bu yana da dünyanin en büyük medya örgütlerinden INMA'nin Avrupa direktörler kurulunda Türkiye'yi temsil ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar