GÜNDEM

Bomba ifadeler : Ahmet Kural seni gebertirim dedi

Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü iddiasıyla davacı olan Sıla Gençoğlu olay sonrası ilk kez adliyede onunla yüzyüze geldi. Darp davasında bomba ifadeler verilirken duruşma 22 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

Bomba ifadeler : Ahmet Kural seni gebertirim dedi

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından hakim karşısına çıktı. Yıllık gelirinin 2,5 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Kural savunmasında, "3. şahısla ilgili tartışma çıktı, o sözleri söylemedim ve kesinlikle vurmadım" dedi. Sıla ise ifadesinde "Yaklaşık 1 saat şiddet gördüm. Dinlenip geri döndü ve tekrar dövdü' iddiasında bulundu. Duruşma 22 Nisan'a ertelendi.

İşte Ahmet Kural ve Sıla'nın ifadeleri:

Oyuncu Ahmet Kural'ın, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İlk duruşmaya, sanık Ahmet Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu katıldı. Daha önce dinlenilmesine karar verilen 3 kişi de tanık olarak duruşmada hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı temsilen bir avukat da duruşmaya geldi.

Durup dinlenip dövdü
Ahmet Kural ve Sıla'nın ifadeleri ile başlayan duruşmada avukatlar soru sormaya başlayınca ilginç detaylar ortaya çıktı. Kendi avukatının, kavganın ne kadar sürdüğüne ilişkin sorusunu yanıtlayan Sıla Gençoğlu şunları söyledi:

-"Bir saate yakın sürdü. Düzenli bir dayak değil, dinlenik bir dayak olmuştur. Ara ara oldu; evden çıkmama müsaade etmeyip tekrar saldırıp... Zaten 45 dakika, bir saat dayak yesem herhalde burada olmazdım. Evden çıkmaya çalışırken 4-5 defa beni tekrar içeri sokmaya çalıştı. İdrarımdan kan geldi".

Sıla'ya Regl sorusu
Bunun üzerine Ahmet Kural'ın avukatı, 'İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?' diye sordu. Sıla ise, 'Hayır regl değildim' diye cevapladı.

Kanlı gömleğe ne oldu?
Ahmet Kural'ın avukatı, "Savcılık müracaatında, Sıla'nın pantolonu ve kanlı gömleği savcılığa sunuldu. Teslim edilen adli emanetteki delilleri neden geri aldınız?" sorusunu yöneltirken, "Bu delilin araştırılmasını istiyoruz. Delildeki kanın Ahmet Kural'ın dudağında gelen kan olduğunu düşünüyoruz" dedi. Bu sözler sonrası duruşma salonunda kısa süre sesler yükseldi. Sıla'nın avukatı Rezzan Epözdemir, Kural'ın avukatına karşı ses tonunu yükseltti.

Sıla Gençoğlu'nun ifadesi
Duruşmanın başında Sıla Gençoğlu olaya ilişkin şu ifadeyi verdi:
-"Olay 29 Ekim günü gerçekleşti. Ailesiyle beraber çok güzel vakit geçirdik. Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığımız Okan Can Yantır sorusu geldi. Bir anda kıskançlık krizi geçirdi. Bağırdı. Sonra kendimi kurtarmaya çalışsam da kötü bir hatıraydı. Sonra bana 'S... git. Git buradan öldürürüm seni' dedi.
-1 saat şiddet gördüm, hayatımın en kötü anlarıydı. Kül tablasını eline aldı, yere düştüm, kulağıma ve böbreklerime tekmeler attı. Kafamı duvarlara vurdu. Bana aileme küfürler etti. 'Çok sevdiğin baban kollarında ölsün' dedi. 'o… sen' dedi. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Peşimden gelmedi. Şikayetçiyim"

Ahmet Kural'ın geliri ne kadar?
Ahmet Kural duruşmanın başında eğitim durumunu yüksek lisans olarak beyan etti. Aylık gelirinin ne kadar olduğu sorusuna Ahmet Kural, 50 bin TL yanıtını verdi. Ahmet Kural sinema ve filmi projelerinde yer aldığı zaman ise yıllık 2,5 milyon TL kazandığını söyledi. Sıla Gençoğlu’na ise geliri sorulmadı.

Ahmet Kural'ın ifadesi:
-2017 Mayıs'ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında 'bir tokat attı' haberi uydurdu.
Bana dön diye mesaj attı
-Bir hafta sonra Okan Can Yantır ile olmaya başladı. 1.5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim. Bu benim ağırıma gitti. Kendim mahremiyete biraz önem veriyorum. Olay basında da yer aldı. Sonrasında 6 Mayıs'ta kendisi bana dön diye mesaj attı. Cevap vermedim.

Aklında o adam vardı
-16 Mayıs'ta teyzesi mesaj attı. Sıla'nın Okan ile bir alakası yokmuş dedi. Ben ise ayrılma nedenimiz bu değil diyerek telefonu kapattım. Araya ortak arkadaşlarımızı soktu. Ağustos'ta bana sana 'Boş ev' diye şarkı yaptım dedi. Bu beni etkiledi. Ama aklında o adam vardı.

Olay günü alkol aldık
-Ona Üçüncü kişi ile olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum. Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü Annem ve ablamların geldiği gece kendisi bize geldi. Alkol aldık. Kendisi bayağı içti.
Evde ilişkisini itiraf etti
-Rumeli hisarındaki evin merdivenin de inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy'deki benim evime geçti. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet senin canını yakmak için yaptım dedi. Kendisinden evi terketmesini istedim. Aramızda tartışma oldu. Defol git dedim.

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 2

Elimi çekerken düştü vurmadım
-Şoförümü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü.. Kendisi bana yapma Ahmet konuşalım vs dedi. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı.

Seni bitireceğim dedi
-15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarkende bana seni bitireceğim Ahmet Kural dedi. Üzerime atılı şuçlamaları kabul etmiyorum.
Ahmet Kural ile Sıla'nın yüzyüze geldiği an
Duruşma salonuna alınmadan önce Ahmet Kural ile Sıla, dayak olayından sonra ilk kez adliye koridorunda yüzyüze geldi. Ahmet Kural'ın kaçamak bakışlarla Sıla'yı süzdüğü anlar kameralara böyle yansıdı.

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 4

İddianamede, “Olay günü yaşanan tartışmada şüphelinin müştekiye tehdit ve hakarette bulunmak ve müştekiyi darp etmek şeklinde gerçekleştirdiği eylemleri ile üzerine atılı, ‘hakaret', ‘tehdit' ve ‘basit yaralama' suçlarını işlediğinin anlaşıldığı” ifade edildi.

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 6

Oyuncu Ahmet Kural'ın, Sıla Gençoğlu'na yönelik "Hakaret", "Tehdit" ve "Basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 9

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 16

Sıla'nın ifadesi bomba : Ahmet Kural seni gebertirim o... sen dedi - Sayfa 15

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar