GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Yiğit Bulut

Star

Yiğit Bulut

Sayın Cumhurbaşkanı ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut muhalif medyanın hedef tahtasına oturttuğu ve yazdıkları hatta yazmadıklarıyla bile hedeften düşürmediği bir köşe yazarı da aynı zamanda.

Ekonomide yüksek faizin enflasyonun sonucu değil sebebi olduğu konusunda uzun zamandır yaptığı yorumlar ve uyarılar son aylarda Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da tekrarlanmakta ve Merkez Bankası’nın da faizleri düşürmesi için baskı aracı olarak kullanılmaktadır. Nitekim Başkan Başçı da yaptığı son açaaıklamada 24 Şubat'ı beklemeden 4 Şubat'ta yeni bir faiz inidirimine gidilebileceğini açıklayarak Yiğit Bulut'un uzun zamandır sürdürdüğü ısrarlarında haklı olduğunu ima etti.

Yiğit Bulut bu defa yine aynı konuyu yazarken eski tarihli yazılarından birinden yaptığı alıntılarla faizleri düşürmenin zamanının geldiğine işaret eti.

Yiğit Bulut’un faizlerin neden düşürülmesi gerektiğine ilişkin yazısı gerek fikri takip ve gerekse de fikri sadakat açısından takdirimizi kazandığı için kendisini günün köşe yazarı seçiyoruz.

ÇOK OKUNANLAR