GÜNDEM

'Yetiş Behzat Ç. Başkomserim'

Akün ve Şinasi sahnelerinin ihale ile satılması Ankaralı tiyatroseverleri çileden çıkarttı.

'Yetiş Behzat Ç. Başkomserim'

GAZETECİLER.COM - Ankaralı tiyatro severlerin tepkisini çeken Akün ve Şinasi sahnelerinin satışları için bugün ihale günü.

Odalar, sendikalar ve seyirciler bugün de aynı binadaki iki tiyatro sahnesi için eylem yapacaklar. Behzat Ç. dizisinin fenomen başkomseri Erdal Beşikçioğlu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni Akün Sahnesi’nde oynamasına gönderme yapan sanatseverler, “Yetiş Behzat Komiserim” diyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ YA DA OTEL OLACAK

Ankara’nın tarihi, kültürü, dokusunun bir parçası haline gelmiş olan Akün ve Şinasi sahnelerinin ihaleye çıkarılması ve bulunduğu binanın alışveriş merkezi veya otele dönüştürülmesi planlarının duyulması Ankara’da tepkiyle karşılandı.

Günlerdir sahnelerde, seyirciye dağıtılan bildiriler aracılığıyla sahnelerin satılacağı ve yıkılacağını anlatan sanat emekçileri bugün de sahnelerini terk etmeyecekler. İhalenin yapılacağı saatlerde yine Akün sahnesi önünde bir eylem yapılacak.

Eylemde Kültür ve Turizm Bakanlığına sahnelere sahip çıkma çağrısı yapılacak. Ne halka ne de kurumlara bilgi verilmeden satışı planlanan ve son günlerde ortaya çıkan satış ile ilgili binada bulunan bazı işyerlerinin aylar öncesinden konu ile ilgili bilgilendirildiği ve binayı boşalttığı da duyumlar arasında.

1975'DEN BERİ TİYATRO SAHNESİ

Atatürk Bulvarı üzerindeki Akün, 1975 yılında sinema olarak hizmet vermeye başladı. Hababam Sınıfı ile seyircilerine “merhaba” diyen sinema, 2002 yılına kadar faaliyet gösterdi. Ankara’nın en büyük sineması olan tek salonlu Akün, yine Hababam Sınıfı ile seyircilerine veda etti. Ancak bu durum sanatseverleri pek üzmedi. Zira Akün Devlet Tiyatroları’na devredildi. Son 11 yıldır tiyatro seyircisine hizmet veriyor.

Binanın Tunus Caddesi tarafındaki Şinasi Sahnesi ise perdesini 1988 yılında “Mediha” isimli oyunla açtı. Önceleri “Çağdaş Sahne” olarak anılıyordu. 15 yıla yakın bir süre de bu isimle anıldı. Arından Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Kavaklıdere’deki ilk tiyatrosu olarak Şinasi Sahnesi adını aldı.

ÇOK OKUNANLAR