GÜNDEM

Yeniçağ'a saldırı öncekiler gibi cezasız kalmasın!

Yeniçağ gazetesine yönelik saldırıya tepki gösteren basın meslek örgütleri, daha önce gazete ve gazetecilere yönelik saldırılardan çıkan sonucu hatırlattı!..

Yeniçağ'a saldırı öncekiler gibi cezasız kalmasın!

Yeniçağ gazetesine yönelik saldırıya basın meslek örgütlerinden tepki yağdı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yeniçağ'a yapılan taşlı, sopalı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. "Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir" diyen TGC'nin açıklaması şöyle:

GAZETE VE GAZETECİLERE SALDIRILAR CEZASIZ KALIYOR

"Yeniçağ Gazetesi'nin Yenibosna'da bulunan merkez binasına dün gece kimliği belirsiz kalabalık bir grup tarafından yapılan taşlı sopalı saldırıyı kınıyor, sorumluların hemen bulunmasını istiyoruz. Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz."

"Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir."

"Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yeniçağ Gazetesi'ne ve çalışanlarına 'geçmiş olsun' diyoruz."

BASIN KONSEYİ:HİÇBİR GAZETECİ ÇİZGİSİNDEN YILMAYACAKTIR

Yeniçağ'a yönelik saldırıyla ilgili bir kınama da Basın Konseyi'nden geldi. Yapılan açıklamada "Elbette hiçbir gazeteci çizgisinden yılmayacaktır" ifadelerine yer verildi. İşte Basın konseyi'nden yapılan o açıklama:

"Son dönemlerde sıradan hale gelen gazetecilerle medya binalarına saldırıların son örneğini Yeniçağ gazetesinin merkez binasında yaşadık. Akşam geç saatlerde yüzü maskeli saldırganlar Yeniçağ gazetesine taş ve sopalarla saldırarak korku ve terör yaratmak istemişlerdir. Elbette hiçbir gazeteci çizgisinden yılmayacaktır."

FAİLLER ÖDÜLLENDİRİLMEMELİ, CEZALANDIRILMALI

"Bu tür olayların tekrarlanması ve daha Hürriyet’e yapılan baskının bütün görüntüleri hafızalarda tazeyken bu baskının faillerinin önce milletvekili seçilerek sonra da bakan yardımcısı olarak atanmak suretiyle taltif edilmiş olmasının da bu baskınların sıradanlaşmasında etkisi olduğuna inanıyoruz." 

"Bu ve benzer olayların bir an önce sonuna kadar soruşturularak faillerinin hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz. Benzer olayların önüne geçilmesi için faillerin ödüllendirilmesi değil cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz."

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DAHA KÖTÜ BİR NOKTAYA ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Türkiye’de zaten tartışmalı olan basın özgürlüğü, bu tür baskınlarla daha da kötü bir noktaya çekilmek istenmektedir. 

Basın Konseyi, Türkiye’nin çağdaş bir demokrasi olduğu inancıyla, bu tür baskınların cezasız kalmaması gerektiğini şiddetle savunmaktadır. 

Öte yandan, Türkiye’de basın özgürlüğünün olumsuz göstergesi sayılan hapisteki gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını tekrar talep ediyoruz. 

Tutuklanan gazeteciler için haklarında hızla iddianame hazırlanmalı, dava açılmalı ve suçları varsa, delilleriyle ortaya konulmalıdır. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Bu gecikmenin de Türkiye’ye hiçbir katkısı yoktur, olamaz."

GAZETECİLER SENDİKASI: SALDIRI TÜM BASINA YAPILMIŞTIR

Gazeteciler Sendikası'nın sosyal medya hesabı üzerinden de saldırı kınandı.

Gazeteciler Sendikası'nın twitter hesabından, "#Yeniçağ'ı hedef alan saldırı tüm basına yapılmıştır. Faillerin derhal bulunmasını talep ediyoruz." mesajı paylaşıldı.

 İLK DEĞİL AMA SON OLSUN!

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetim Kurulu, Yeniçağ Gazetesi'ne dün gece yapılan saldırıyı kınayan bir açıklaması yaptı.

İGYAD'dan yapılan açıklama şöyle:

Son dönemlerde sıradan hale gelen gazetecilerle medya binalarına saldırıların son örneğini Yeniçağ gazetesine ait İstanbul Yenibosna'daki merkez binasında yaşandı. Akşam geç saatlerde yüzü maskeli saldırganlar Yeniçağ gazetesine taş ve sopalarla saldırarak korku ve terör yaratmak istemişlerdir. Bu tür olayların tekrarlanması Türkiye'de zaten tartışmalı olan basın özgürlüğünü, daha da kötü bir noktaya çekilmesine yol açıyor.

Bir toplumda demokrasiden ve barıştan söz etmek için önce basın özgürlüğünü ayakta tutmak gerek. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyor, aynı binada çalışan Günboyu, Dokuzsütun ve Yeniçağ çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ve benzer olayların bir an önce sonuna kadar soruşturularak faillerinin hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar