KULİS

Yeni Yüzyıl gazetesinde kriz devam ediyor! Gazete kapanıyor mu?

Mansur Topçuoğlu'nun geçen Kasım ayında kurduğu Yeni Yüzyıl yerine şimdi de Pal Radyo'ya yatırım yapması "Yeni Yüzyıl kapanacak mı" sorusunu akıllara getirdi.

Yeni Yüzyıl gazetesinde kriz devam ediyor! Gazete kapanıyor mu?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Yeni Yüzyıl gazetesi mali krizi aşamıyor. Geçtiğimiz ocak ayında kriz gerekçesiyle işten çıkardığı eski çalışanlar, haklarının ödenmediğini öne sürerek gazeteye dava açma hazırlıkları sürdürüken,  halen çalışan kadrolu ve telifli gazetecilere de ödeme yapılmadığı ortaya çıktı.

REKLAM BÖLÜMÜ KAPATILDI

5 Kasım 2015'te yayın hayatına başlayan ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl'ın reklam bölümü tamamen kapatıldı.

Gazetenin reklam bölümünde çalışanların tamamı da işten çıkartıldı.

KADROLU ÇALIŞANLARA GECİKMELİ ÖDEME

Gazetenin kadrolu çalışanlarının maaşlarının gecikmeli olarak ödendiği, herkesin içeride en az iki aylık maaşı olduğu öğrenildi.  Çalışanlara maaşları yerine 500 TL-1000 TL gibi ödemeler yapıldığı, çalışanların içerideki paralarını alabilmek için itiraz edemediği de kulislerde konuşuluyor.

TELİFLER ÖDENMİYOR

Gazetenin dışarıdan telifle çalışan muhabir, editör, yazar gibi sözleşmeli personeline ise telif bedellerinin 3 aydır ödenmediği ortaya çıktı. Geçen ay içinde "telifler öndenmezse yazılarımızı yollamayacağız" tepkisi gösteren yazarlara, "önümüzdeki ay sorun çözülecek" denildiği ancak hala bir gelişme olmadığı öğrenildi.

GAZETE ÇALIŞANLARINA MAAŞ YOK AMA RADYOYA 6,5 MİLYON TL

Geçtiğimiz günlerde Pal FM ve Pal Station isimli iki radyo için Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu'nun 6.5 Milyon TL verdiği ortaya çıkmıştı.

GAZETE KAPANACAK MI?

Mansur Topçuoğlu'nun geçen Kasım ayında kurduğu Yeni Yüzyıl  yerine şimdi de Pal Radyo'ya yatırım yapması "Yeni Yüzyıl kapanacak mı" sorusunu akıllara getirdi.

ESKİ ÇALIŞANLAR DAVA AÇACAK!

Aralarında işten çıkarılanların da olduğu 30'a yakın eski çalışanları, ödenmeyen haklarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Çalışanların ortak hazırladığı açıklamada; "Konuyla ilgili bilgi edinme hakkımız bile elimizden alınmış durumda. Maaşlarımızın yatırılmaması halinde toplu olarak hukuki süreç başlatacağız" ifadelerine yer verildi.

ÇOK OKUNANLAR